Étkezőgarnitúrákról másként


A legfontosabb természetesen, hogy mekkora méretű helyiségbe szánjuk a bútort, és hány embert kell leültetnünk mellé – itt ne csak azt vegyük számításba, hogy naponta hányan használják, hanem azt is, ha rendszeresen fogadunk vendéget (még akkor is, ha csak félévente érkeznek rokonok, ismerősök).


Kis terekbe megoldás lehet a kinyitható, nagyobbítható étkezőasztal, amelyet mindig a vendégek számához lehet igazítani.


Léteznek már olyan praktikus asztalok is, amelyekben akár négy összecsukható széket is tárolhatunk, megoldva ezzel a kérdést, hogy hol tartsuk a vendégszékeket, amikor épp nincs rájuk szükség.
A kiválasztáskor fontos szempont továbbá, hogy az asztal mindegyik állapotában stabil, lapja vízszintes, egyenletes legyen. Természetesen figyeljünk arra is, hogy az étkező stílusa összhangban legyen a konyhával, a lakás többi részével, hogy ne törjük meg a harmóniát.
A formákkal is játszhatunk, nemcsak szögletes asztalban érdemes gondolkodni – a kerek formák nemcsak harmonikusabbak, de például az éles sarkok hiánya miatt egy kisgyermekes család számára biztonságosabbak is.