Konyhai kiegészítők: mert a lényeg a részletekben rejlik!


Ma már számtalan kisebb-nagyobb kiegészítő létezik, egyik-másik csak egy-egy gyártónál kapható, de a legtöbb azért minden igényesebb konyhabútorhoz megrendelhető, legfeljebb kicsit eltérő kivitelezésben.
Az egyik talán legpraktikusabb kiegészítő az alsó és felső szekrények közötti falra szerelhető sín. Ez a konyhához illeszkedő stílusokban kapható, méretre vágható. Erre különböző akasztókat, kampókat, tárolókat függeszthetünk, amelyeken elférnek például a kések, tálalókanalak, a konyharuhák, a papírtörlők, az alufólia, a leggyakrabban használt fűszerek, néhány üveg bor, a kinyitott szakácskönyv vagy éppen a mosogató fölött az evőeszköz szárító.


A munkapult felületét növelheti egy a mosogatómedencét lefedő vágódeszka, és plusz tárolóhelyet jelenthet egy a falra szerelt keskeny polc, például a fűszereknek, akár a sarokban is.

A fiókok könnyebb használhatóságát ma már nemcsak a fiók teljes szélességét kihasználó, variálható elosztású evőeszköztartók segítik. Extra széles és mély fiókokat is gyártanak, amelyekben akár tányérokat, edényeket is tarthatunk, kis térelosztókkal megfelelő méretű részekre szabdalva a teret. Léteznek olyan vasalatok, amelyek segítségével teljes mélységéig kihúzható a fiók (de természetesen nem csúszik ki a helyéről), amelyet nem lehet becsapni, mert egy ügyes kis szerkezet az utolsó pár centiméteren lelassítja, felfogja a lendületet.
A tűzhely melletti keskeny, húsz-harminc centiméter széles szekrény egy kihúzható, fiókszerű vasalat segítségével ideális tárolóhelye lehet az olajnak, ecetnek, vagy akár fűszereknek. A szélesebb szekrényeket is kérhetjük ilyen kihúzható vasalattal, így nem kell azon bosszankodni, hogy milyen nehéz kihalászni az alsó polc legmélyére szorult edényeket. A sarokszekrényeket korábban gyakorlatilag lehetetlen volt használni, ma már erre is számtalan megoldás létezik. Kapható olyan vasalat, amelyik egyszerűen körbeforduló „fiókokkal” használja ki a teret, van, amelyik segítségével egyszerűen a korpuszon kívülre húzzuk a tárolópolcot, majd ha kivettük, amire szükségünk van, visszatoljuk a helyére. A mosogató alatti teret keskenyebb polcokkal, az ajtó belsejére szerelhető szemetessel használhatjuk ki – ez utóbbiból olyan változat is létezik, amelyikben szelektíven gyűjthető a hulladék, és olyan is, amelyiknek az ajtó kinyitásával egy időben a teteje is felnyílik.A mosogató fölötti szekrény aljába edénycsepegtető is szerelhető, így az elmosott tányérokat egyből a helyükre lehet tenni, a víz a mosogatóba csöpög vissza.
A konyhai gépek terén is számtalan apróság könnyítheti meg a munkát. A páraelszívók csökkentik a levegő nedvességtartalmát, védve ezzel például a fa bútorokat (gyakran tévesen szagelszívónak hívják őket - ez helytelen, a főzéskor keletkező illatokat nem fogják eltüntetni, esetleg kevésbé lesznek érezhetőek). Választhatunk beépíthető főzőlapokat, amelyeket akár variálni is lehet grillezővel, wokhoz alkalmas lappal.
 A beépíthető sütőt nem muszáj az alsó szekrénysorba építeni, feljebb is emelhetjük – így nemcsak nekünk könnyebb behelyezni és kivenni a tepsit, de a kisgyerekek sem égetik meg magukat.


A beépíthető készülékek (hűtők is) a konyhabútor ajtajaival megegyező borítást kaphatnak, így a legmodernebb darabok is belesimulnak környezetükbe.

Ha Bútort keres-RS! 
Várja Önt is az ország egyik legjobb Konyhastúdiója,  Budapesten, a XIII. kerület, Reitter F. u. 62. sz. alatt.

www.rs.hu