Jó "bőr"!Mert imádjuk a BŐR-t, legyen szó az otthoni kanapéról, ülőgarnitúráról, konyhai bárszékről, az autó üléseiről, az irodai székről vagy a "Nagy Főnök" irodájának berendezéséről.


 De ha még nincsen otthon vagy az autóban, akkor is őszintén valljuk be, titkon mindenki vágyik arra, hogy tapinthassa, beleülhessen, magáénak tudhassa, hogy érezze a bőrén a finom puha bőrt, s annak jellegzetes illatát..
A bőr nagyon erős anyag, a marhabőr teljes vastagsága kb. 4-5 mm, a bútorokhoz felhasznált bőrök többnyire kb. 1 mm vastagságúak. A bútoron lévő bőr átszakításához legalább 180 kg erő szükséges.
Tudnunk kell azt is, hogy egy 3 személyes ülőgarnitúra összeállításhoz 4-7 marha bőrét használják fel.

A bőrön lévő természetes mintázat nagyon változatos és jelentős eltéréseket mutat. Ez egyben a bőr valódiságának bizonyítéka.
A bőr készülhet ökörből vagy bivalyból. A bivalyból készült bőr sokkal keményebb szerkezetű és több variációja van, mint az ökör bőrnek. A disznóbőr nem alkalmas bútor készítésére.

Mivel az igazi bőr természetes termék, ezért nincs belőle két egyforma. Kinézete és tulajdonsága annak függvényében változik, hogy az állat mely részéből készült és milyen hatásoknak lesz kitéve.

Lakkozása és színezése szintén megoldható, így a bőr sokkal merevebbé és műanyaghoz hasonlóvá válhat, de kevésbé lesz törékeny. A gyártók igyekeznek, hogy a rendellenességek a bútor hátuljára kerüljenek.Hogyan ápoljuk kedvencünket?

Ápolni tudni kell, ha azt szeretnénk, hogy a bútorunk élettartama hosszabb legyen és szépsége, fényessége tovább megmaradhasson.
Még a porallergiások részére is a legjobb választás!
A bőrről a por teljes mértékben eltávolítható, de figyeljünk arra, hogy a bőrbútorok tisztítását és ápolását kizárólag kifejezetten erre a célra kifejlesztett szerekkel végezzük.
Az általános bútorápolószerek használatát nem javasolják még akkor sem, ha használati útmutatójukban a bőrbútor szerepel.


Semmiképpen nem szabad oldószer és szilikon tartalmú szereket használni, mert ezek jelentős károkat okozhatnak!
AZ RS Bútoráruházban vásárolt egyes bőrgarnitúrák mellé bőrtisztítószert is kap ajándékba.

Képösszeállítások: az RS Bútoráruház kínálatól készültek!
 Legfölső  kép forrása: www.leathercomfort.com

www.rs.hu