Otthon a konyhában!


Ez persze nem is olyan könnyű, hiszen számtalan szín, forma, anyag közül választhatunk, de érdemes rászánni az időt a választék átböngészésére.

A legfontosabb természetesen, hogy mekkora méretű helyiségbe szánjuk a bútort, és hány embert kell leültetnünk mellé – itt ne csak azt vegyük számításba, hogy naponta hányan használják, hanem azt is, ha rendszeresen fogadunk vendéget (még akkor is, ha csak félévente érkeznek rokonok, ismerősök).


Kis terekben jól használható a kinyitható, nagyobbítható étkezőasztal, amelyet mindig a vendégek számához lehet igazítani. Léteznek már olyan praktikus asztalok is, amelyeknek toldalékrészét, ha épp nincs rá szükség (és kevesebb személyre terítünk), akkor az asztal lapja alatti rekeszbe hajthatjuk. Érdekes és fiatalos, de főleg helytakarékos megoldás lehet egy magasított pult, bárszékekkel.

Kapható olyan sarokpad, melynek ülőfelülete felnyitható, ami újabb tárolóhelyet biztosít konyhánkban. A kiválasztáskor fontos szempont továbbá, hogy az asztal mindegyik állapotában stabil, lapja vízszintes, egyenletes legyen. Természetesen figyeljünk arra is, hogy az étkező stílusa összhangban legyen a konyhával, a lakás többi részével, hogy ne törjük meg a harmóniát.

A formákkal is játszhatunk, nemcsak szögletes asztalban érdemes gondolkodni – a kerek formák harmonikusabbak, és az éles sarkoktól mentes bútorok egy kisgyermekes család számára biztonságosabbak is. Ma már nem csupán a kávézókat ékesíthetik a „kanyargó” kovácsoltvas szettek. Bárki megtalálhatja a számára, és konyhájához illő ideális étkezőt a klasszikusan elegánstól, a rusztikuson át a modern vonalvezetésűig.

www.rs.hu