Bemutatkozik az FTK Kölyök Akadémia


Manapság gombamód szaporodnak a különböző képesség- és egyéb fejlesztő programok, játszóházak gyermekek számára. Az ember néha nem is tudja eldönteni, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb. 


Mi különbözteti meg az Önök programját a többi hasonlótól?
Az alapvető különbség az, hogy mi nem a klasszikus értelemben vett képességfejlesztéssel foglalkozunk. A mi programunkhoz való csatlakozás előtt nem szükséges fejlesztő pedagógussal felméretni a gyermekünk képességeit és azon izgulni, hogy vajon megfelelt –e. Az FTK Kölyök Akadémia a nyitott, érdeklődő gyerekeket várja. Az ő számukra három különböző programot tudunk ajánlani.


Mi a különbség a három program között, és melyiket kinek ajánlják?
A FasTracKids és a FasTrackTots foglalkozások magyar nyelvű programok, a 3-8 éves korosztály számára. Valamint van egy angol nyelvtanító programunk, a FasTrackEnglish, amelyre 3 éves kortól várjuk a gyermekeket.
Mind három programunk fontos szereplője az interaktív tábla. A hozzánk járó gyermekek csak varázstáblaként emlegetik, így játékos formában ismerkednek a XXI. századi technológiával is.


Az imént azt mondta, hogy ezek nem képességfejlesztő programok, akkor csupán tudásszélesítésről van szó? Miről szólnak a programjaik? Miért szeretnek az FTK Kölyök Akadémiára járni a gyerekek?

Programjaink átmenetet képeznek az óvoda és az iskola között. A tanulás iránti életre szóló szeretetet szeretnénk átadni a gyermekeknek. Foglalkozásainkon a feladatok végrehajtása során észrevétlenül vezetjük rá gyermekét a megtanultak alkalmazására, és készítjük fel az iskola elvárásaira, valamint az élet várható kihívásaira
Fejlődik a kommunikációjuk, a kreativitásuk, a kritikai gondolkodásuk és a problémamegoldó képességük. Megtanulnak csapatjátékosként és vezetőként egyaránt helyt állni. Célunk olyan minőségi oktatási és nevelési program biztosítása az iskola előtti időszakban, mely a minden gyermekben szunnyadó tehetség kibontakoztatását tűzte ki elsődleges feladatául. Olyan egyetemes emberi értékeket közvetítünk, mint mások feltétlen tisztelete és elfogadása, szolidaritás, egymás segítése, tolerancia és a becsület.

A gyermekek kalandos közösségi játékként és nem tanulásként élik meg a foglalkozásokat.

Milyen témákkal foglalkoznak?
A program 12 témakört ölel fel. Egy témakörrel két hónapig foglalkozunk. Témáink között szerepel többek között a biológia, a technika, a természetismeret, az irodalom, a közgazdaságtan. Vagy például a „Célok és megoldások”, ahol azzal foglalkozunk, hogy miért fontos célokat kitűzni magunk elé, hogyan érhetjük el a céljainkat, mit kell ezért tennünk és miért fontos, hogy higgyünk magunkban.

Miért maximalizálták a csoport létszámot 8 főben?
A kisebb korosztálynál a foglalkozás vezető pedagógus munkáját segíti egy asszisztens is. Az ő esetükben még segítségre van szükség a feladatok végrehajtásához, így biztosak lehetünk abban, hogy minden gyermek sikerélményekkel távozik a foglalkozásról.
A nagyobb korosztálynál hangsúlyosabb a csapatmunka fontossága, viszont szem előtt tartjuk az egyénre való odafigyelést is. Ahhoz, hogy a foglalkozások jó hangulatban, valóban a gyermekek igényeit szem előtt tartva folyjanak, ezért a 8 főt tartjuk ideálisnak.

Tudjuk, hogy minden szülő állandó időhiányban szenved, erre a programra mennyi időt kell szánni hetente?
A FasTrackTots és a FasTrackEnglish foglalkozások hetente egyszer egy órát vesznek igénybe, a FasTracKids foglalkozás hetente egyszer két óra. Amíg a gyermekek a foglalkozáson részt vesznek, kényelmesen kialakított szülővárónkban lehetőség van ingyenes wi-fi használatra, egy finom kávé melletti olvasgatásra, vagy a környéken megtalálható üzletekben akár a bevásárlásra, ügyek intézésére is.


A foglalkozásokon belül Ön, mint anyuka mit szeret a legjobban?
Számomra a legfontosabb, hogy gyermekem a foglalkozások végén büszkén mutatja az általa készített „műveket”, felszabadultan magyarázza az elvégzett kísérleteket és boldogan mesél a tanultakról.

Mikor és hol elérhetőek a FTK Kölyök Akadémia foglalkozásai?
Az FTK Kölyök Akadémia az Újlipótváros szívében, a XIII. kerület Balzac utca 37. alatt található. Minden kedves érdeklődő számára kipróbálási lehetőséget biztosítunk. A próbafoglalkozás INGYENES és kötelezettségmentes, de minden esetben előzetes bejelentkezés szükséges.


Hogyan lehet jelentkezni?
Jelentkezni telefonon és e-mailben is lehet.
Telefonszámunk: +36-1-330-32-71
E-mail címünk: eszkapest@fastrackids.eu
Hétfőtől-péntekig, 10 és 18 óra között.
Ne feledjék: A jövő velünk kezdődik!