A természetesség jegyében

A nemzetközi és hazai trendek 2011-ben a fenntartható fejlődés szellemében a természet tudatosságot választották irányadónak. Természetes anyagok használata a lakberendezésben, használt tárgyak beillesztése az újba… mindenképpen a természetre hangolva.


A fotó a 2011. Lakástrend és Design kiállításon készült. A merészebbek úgynevezett zöld fal, azaz élő növényekkel beültetett falakkal, vagy különféle mohákból készült fürdőszoba szőnyeg alkalmazásával csempészik vissza az eredendőt életterükbe. Konszolidáltabb megoldás lehet ha a Föld színeit, vagy a zöld valamely árnyalatát használjuk háttérként a falra és egy-egy mozgalmas kiegészítővel feldobni, mint például egy levendula ültetvényekre emlékeztető lila, mozgalmas formavilágú szőnyeg elhelyezésével. 


 
Ezt a természetes hatást érhetjük el továbbá fabútorok, bőrbútorok elhelyezésével, vagy akár a természetet utánzó színek, formák használatával, és sok élő szobanövénnyel!


Tipp: ha például többféle fabútorunk van otthon, akkor egységes biztonságérzetet nyújthat ha egy sötét tónusú barnával vonjuk be őket, amit akár egy modern formájú, élénk színű műanyag lámpa is jól tud ellensúlyozni. Akár almazöld, akár ciklámen színben, gyümölcsre, virágra emlékeztetve mégis megújult, modern formában. 


Így találkozik otthonunkban a naturális berendezés a modern élet komfortjával.
Egy jó minőségű bőrkanapéhoz egy azonos színű vagy a szín sok árnyalatában tündöklő különböző formájú pamut, hosszú szőrű, bársony díszpárnákat használva igazán modern kialakítást kaphatunk otthonunkban.


Az alapszínek idén a tört fehér a vajsárga, melyek finom háttérként szolgálhatnak a falainkon, így a markánsabb felületek a burgundi vöröses, mély barna színt is kaphatják, akár csipetnyi arannyal feldobva az elegáns hatás kedvéért. 


A hidegebb árnyalatokat igénylő enteriőrökbe, mint például a déli fekvésű - a nap által állandóan bevilágított terekben- az ezüstszürke, orgonalila nyújthat megfelelő hatást.

Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük merülne fel, forduljanak hozzám bizalommal.
Ingyenes lakberendezési tanácsadás az RS által szervezett Családi Napokon.


  Piszter Henriett
  Lakberendező
  +36 30/443-66-04