A jó ébredés egy jól sikerült éjszakával kezdődik

Mai rohanó, stresszes világunkban kifejezett fontos a legalább 7 órán át tartó, minőségi pihenés. Az alvás minden ember számára nélkülözhetetlen, így tudja szervezetünk és agyunk kipihenni és feldolgozni a rohanást, stresszt és információáradatot, mellyel találkozunk nap mint nap. Emiatt nagyon fontos a jól megválasztott fekhely, illetve a megfelelő matrac.
Manapság a matracok választéka nagyon széleskörű és rengeteg féle típus, modell közül kell kiválasztanunk a saját igényeinknek leginkább megfelelő darabot. Érdemes azonban figyelnünk bizonyos kritériumokra fizetés előtt. 

Íme néhány tippünk a vásárláshoz:
Egy puha matrac esetén / a túl puha fekhely miatt / fekvő helyzetben a medence túl mélyre süllyedhet, ezért a gerincoszlop meghajlik ami rövid időn belül derékfájdalmakat okozhat.
Egy túl kemény matrac esetében pedig az ember medencecsontja és háta nem a természetes testhelyzetnek megfelelően süllyed be, ezzel túlterhelve a gerincet.

Az ideális fekhely a test formájához igazodik, ezzel megfelelően eloszlatva testsúlyunkat a fekvőfelületen és ezáltal még gerincünket is egyenletesen  alátámasztja.
Egy megfelelő matrac tehát testünk természetes alakját tudja felvenni mind hanyatt, mind oldalt fekvés esetén, így biztosítva az optimális terhelést és a megfelelő regenerálódás lehetőségét éjszakánként.