Az otthon lelke -avagy a konyha

A mai szemlélet szerint a kis konyhák is legyenek modernek,lendületesek,ízlésesek...
A szakértő szemek könnyen felismerik a kisebb, előnytelenebb elrendezésű konyhákban rejlő lehetőségeket, bátran vágjunk bele a tervezgetésbe, akkor is ha kétszemélyes, kezdő otthonról van szó!
3D-s látványtervvel, könnyen elképzelhető a megálmodott kialakítás azokból a bútorokból amik inspiráltak bennünket a bútorboltban.


 Eleganciát kölcsönöz a konyhának, ha világos konyhabútorhoz, sötétbarna csempét választunk, világosabb barna konyhapulttal és ennél világosabb padlóval. Ha már padló, akkor akár a melamingyantás védőrétegnek köszönhetően famintás, vagy a lamináltpadló vízálló fajtáját is be lehet tervezni a konyhába, főleg ha az étkezővel, nappalival egylégterű.

Modern konyhai berendezéseink króm anyagaihoz remekül illenek a szürke, ezüstös csillogású mozaikok, vagy a nagyobb méretű csempék a konyhapult és a felső szekrénysor közötti falra.
Szintén modern megoldás lehet kerámialap vagy kerek formájú mosogató beépítése a konyhapultba, egy kisméretű mosogatógépet beletervezhetünk az alsó szekrénysorba, melyek takaró ajtaját akár egy élénk színnel pl: almazölddel feldobhatunk.

Bár a konyha egy olyan munkaterület, ahol állandóan van tennivaló, így a jól kézre eső, ergonómiailag átgondolt méretekkel, hozzáférhetőséggel a mindennapjainkat könnyíthetjük meg, néhány alapvető, de fontos szabály betartásával.

Ilyen például :
tárolás (kamra vagy hűtőszekrény)
előkészítés (egybefüggő munkapult)
tisztítás, mosás (mosogatótálca)
sütés, főzés (beépített eszközökkel)
tálalás (tálalószekrény)
mosogatás (mosogatógép)


A konyhában elengedhetetlen a megfelelő megvilágítás, hogy jól lássuk a munkafolyamatokat. Továbbá szórt fényre is szükségünk van a mennyezet felől egy odaillő lámpa, vagy lámpasor segítségével. Mindezeket megoldhatjuk energiatakarékos izzókkal, ledek, spotok alkalmazásával, melyeket a padlóba süllyesztve vagy a pult megfelelő megvilágítása érdekében a felső konyhaszekrény aljára szerelve használhatunk.

A lényeg mindig a harmónia, ami elengedhetetlen rohanó életünk azon időszakaiban amit az otthonunkban töltünk el.  Piszter Henriett
  Lakberendező
  +36 30/443-66-04
 www.rs.hu