Az első közös otthon

Életünk egyik fontos állomása amikor az első közös otthont alakítjuk ki párunkkal. Ez sok esetben jelent hozott tárgyakat, bútorokat, amik nem ritkán örökölt darabok.

A leglogikusabbnak tűnik ilyenkor belemenni egy eklektikus játékba, ami azokból a bútorokból és kiegészítőkből áll amihez mindkét fél ragaszkodik.Törekedni kell azonban egy ilyen helyzetben is egy olyan összhatásra, ami nem túlzottan tarka-barka, hanem némi egységet alkot. Ez lehet egy olyan szín kiválasztása ami sok színes tárgy esetén sem zavaró, mint például, ha mindkét fél szereti a piros színű kiegészítőket (párna, dísztárgyak, függöny, szőnyeg, lakkozott dohányzó asztalka ) akkor mindenféleképpen egy szemet nyugtató beige, tojás fehér vagy a barna valamelyik (a világos és közép sötét) árnyalatával érdemes azt párosítani és ellensúlyozni, máskülönben túlzottan vibráló lesz a környezetünk, amely nyugtalanító hatású lehet.
Ha nem egy szín határozza meg az egységet, hanem például többféle fabútorból kell harmóniát teremteni, akkor fontos, hogy a főbb kiegészítők legyenek azonos árnyalatúak vagy anyagúak.

Amikor különböző korokból társítunk bútorokat akkor figyeljünk oda, hogy ne essünk túlzásokba, lehetőleg kétféle stílusnál több ne legyen egy szobában és egy ilyen esetben modern ( például csillárral, vagy ágytakaróval, szőnyeggel ) darabokkal frissítsük föl az életteret, különben nyomasztó érzést válthat ki.
Érdemes három részes variálható ülőgarnitúrát választani, melyek elrendezését kedvünkre változtathatjuk időközönként. Választhatunk egyszerű vonalvezetésű fenyőbútorokat, amikhez jól lehet társítani a sok közös dísz- és használati tárgyunkat.

A lényeg mindig az, hogy semmi se szegje kedvünket egy új élettér kialakításakor, hiszen ez rólunk szól és arról a térről, ahol nyugalmat szeretnénk a nap végén vagy éppen hangos társasági életet a hétvégéken. Ez a kísérletezések ideje, ahol helyet kap a régi és az új is, szép reményekkel fűszerezve!

Trend Tipp: Manapság nagyon felkapott olyan falra akasztható képet kitenni, ami sok kis képkeret együttese, ez lehet fémből, fából, üvegesen vagy anélkül, egyszerű vagy barokkos stílusban.


Piszter Henriett

Lakberendező
+36 30/443-66-04