A Családi fészek

Egy lakás, vagy ház attól válik otthonná, hogy a benne lakók mind otthon is érzik magukat amikor hazaérkeznek, ezért a legfontosabb, hogy a család minden egyes tagja számára megfeleljen a kialakítása minden szempontból.


Érdemes sokat beszélni az első kalapácsütést megelőzően arról, hogy kinek milyen igényi vannak. Valaki sok vendéget szeret fogadni, valaki a meghitt nyugodt otthont kedveli. 


Ehhez kell alakítani a nappali bútorzatát is, az ülőalkalmasságok mennyiségétől a minőségig. Ahol sok ember fordul meg, ott strapabíróbb fotelekre, kanapéra lesz szükség. A szokásoktól függ az is, hogy mekkora könyvespolc kerüljön a szobába.


Egy családi együttlétet nagyon meghitté tud varázsolni egy kandalló, vagy cserépkályha. Ha van rá lehetőségünk ezek melegét a mi kontinentális éghajlatunkon különösen érdemes kihasználni ősztől-tavaszig.


Nem mindegy,hogy milyen szerepet töltenek be a család életében az étkezés a főzés. Ha szeretünk együtt főzni, akkor kevésbé fogja zavarni a családot az ételszag, ilyen esetben érdemes egy légtérbe tenni a konyhát, étkezőt és a nappalit.Azoknál a családoknál ahol inkább csak hétvégén ülnek össze egy közös étkezésekre, előnyösebb a konyhát különválasztani a nappalitól. Ha az étkezőben nincs sok hely akkor is mindenképp gondoljunk a vendégfogadásra asztal választásnál és keressünk egy kihúzhatós típust amit hét közben igazíthatunk a kisebb létszámhoz, alkalmakkor pedig a nagyobbhoz.

Ha kisgyerekek vannak kibővíthetjük az étkezőt egy kis műanyag asztallal, székekkel az ő kis vendégeik számára.


A hálószobáknak elsősorban a pihenést kell szolgálják, lehetőség szerint ne itt alakítsuk ki az iroda-sarkot számítógéppel. Színkialakításnál használjuk: a szemet nyugtató barnát, de akár manapság divatos kiemelni az ágy és az éjjeliszekrények falát egy a többi faltól eltérő színnel vagy mintával. Szintén divatban van a fénnyel való játék és az energiatakarékos izzóknak köszönhetően ma már nem luxus feldobni a szoba sarkát vagy a falat egy kis hangulatvilágítással.A gyerekek számára is fontos a pihenés és kiskorúak esetében praktikus megoldás lehet különválasztani a hálószobát a játszószobától, így a hálóhelyiségben a napközbeni pihenést is megkönnyíti, hogy nem a játékok veszik körül a kicsit hanem a relaxálást elősegítő képek, párnák stb.


Trend tipp: Kedvenc fényképünkből csináltatni fotótapétát vagy falmatricát, ami fekete-fehérben elegánsan festhet előszobánkban. Csináltathatunk fotót házi kedvencünkről vagy akár az elmúlt évek legkedvesebb nyaralásainak képeiből egy montázst.


Piszter Henriett

Lakberendező
+36 30/443-66-04