Kiskarácsony, Nagykarácsony

Végre eljött az idei év nagy családi ünnepe, a karácsony! Nem kell ahhoz hatalmas család, hogy ezt a kedves ünnepet élvezzük, ami a szeretteinkkel eltöltött időről szól a közös evésekről, beszélgetésekről, társasjátékos lusta estékről...


A szeretet ünnepe hivatalos színe a piros és ez idén is ezerféle árnyalatban pompázik.

Divatba jöttek mostanság a népies, rénszarvasos, vidéki, meghitt hangulatot idéző motívumok, amik nagyon időtállóak és mindig jelentést hordozóak.

A karácsonyi abrosz és tálalás is kulcsfontosságú, mindig ügyelni kell a tálalásra! Lehet arannyal szőtt piros abroszunk, de akkor tartózkodjunk a mintás tányéroktól.. Az ünnepi díszítést leginkább úgy tudjuk kihangsúlyozni, ha egyszínű abrosz mellé tálaljuk az imádott karácsonyi motívumos tányérunk vagy a reggelihez rénszarvasos bögrénket.

Jól mutat ünnepi asztalunkon a karácsonyfáról lemetszett felesleges ágakból kötött csokor is akár egy vázába állítva. Legjobb kiegészítő szín a piros mellé a fehér, mely nem csak erősíti az előbbi színt, hanem tisztaság érzetet is kölcsönöz nekünk.


Nappalinkat ha dekorálni szeretnénk néhány piros, bronz díszpárna vagy egy fehér pihe-puha méretes takaróval megtehetjük, így a hűvös reggelek is jól indulhatnak.

Gyönyörű műfenyőket lehet találni akár deres akár natúr változatban azok kedvéért, akik nem szeretnének kivágatni egy évek óta növekedett fenyőt arra a pár hétre amíg kizökkenve a hétköznapi rutinból díszektől roskadoznak falaink, polcaink.


A kicsi fekete fákat is megemlíteném és az ugyancsak ötletes fémvázból kialakított fenyőfa formát, amire díszeket lehet aggatni, mely egy modern, fiatalos nappaliba tökéletes választás lehet!


A karácsonyi mintázatú takarók is minden szoba típushoz illenek, melyet lehet találni rózsaszíntől kezdve feketén át a barnáig.


Érdemes a tucat dekorokkal szembe menni és olyan kiegészítőket választani mely még valami jelentést is hordoz magában, és akár jövőre is elővehetjük díszítéskor.
Legyen sütemény illattól áradó, arany színű fényben tündöklő és leginkább szeretetteljes, békés a karácsonyi készülődés és ünneplés!
Ne felejtsük, az ünnep van értünk nem mi az ünnepért!
Piszter Henriett

Lakberendező
+36 30/443-66-04