Az étkező, a meghitt beszélgetések szigete

Az étkezőben a családtagok együtt vagy barátokkal élvezhetik a finom étel ízét, közben kellemesen beszélgethetnek egymással. A gyors éttermekben a kis köztes étkezések miatt az étkező központi szerepe napjainkban háttérbe szorult. A kínaiaknak az étkező a jólét központja. Fontos számukra a gazdagon megterített asztal, hiszen ezzel mutatják a család anyagi bőségét. (Ezért gyakran tükrökkel díszítik az ebédlő falát, hogy a bennük tükröződő étel megduplázza látványban a felhordott mennyiséget. Átvitt értelemben ezáltal megkétszerezik gazdagságukat.)


Olyan képek és díszítések, amelyek nem ideillő dolgokat ábrázolnak – mint például vadászjelenetet ábrázoló festmény vegetáriánus a családban –, kerüljük. A legjobbak a gyümölcsöket és szép tájakat ábrázoló képek vagy csoportképek.


                                Breda műbőr bevonatú székek megvásárolhatóak áruházainkban!

Ma a legtöbb otthonban az étkezőt a konyha közelébe tervezik. A feng shui filozófiája szerint ez jó, hiszen ez az elhelyezés az étel könnyű és hatékony felszolgálását szolgálja. Sok lakásban nincs kifejezetten az étkezőnek kijelölt helyiség, ilyenkor a nappalinak a konyhához közel eső részét válasszuk ki erre a célra. Figyeljünk arra, hogy ne essen közel a bejárati ajtóhoz, valamint az íróasztalunkhoz. Ne tegyünk az étkezőfalra órát, ennek látványa ugyanis tudat alatt arra késztet bennünket, hogy gyorsan fogyasszuk el az ételt – ez pedig igen egészségtelen.

Az étkező berendezésekor a feng shui mesterek azt javasolják, hogy ne zsúfoljuk tele bútorokkal a helyiséget, mert ez megakadályozza az étkezés élvezetét és a kellemes életérzést, amelyet egy tágas, jól berendezett tér adna.

                                Breda műbőr bevonatú székek megvásárolhatóak áruházainkban! 

Az asztal

Az asztal formája megmutatja a családtagok hierarchiáját. Míg a kerek és négyzet alakú asztaloknál mindenki egyenrangú, addig a téglalap és az ovális asztalok kiemelt helyekkel rendelkeznek a családfő, valamint a fontos személyek számára. A legjobb helyet általában a családfőnek kell felajánlani. Ez az a hely, ahol fal előtt van a szék, valamint itt ülve rá lehet látni a bejáratra.