Az idei színtrend: optimista, drámai és csábító


Mint minden évben a Pantone Intézet most is megjelölte az idei szezon irányadó színárnyalatát, mely nem más, mint az erőteljes, meghatározó és optimista a hivatalosan „tangerin tangó”-nak nevezett árnyalat.
Maga a szín egy mély és kifinomult vöröses narancssárga, ami egyszerre drámai és csábító is.
Nem csak a divatban, hanem a lakberendezésben is hódít a mandarin elnevezésre hallgató szín, mely alapjában véve a bátrak színe.


A színek életünk során folyton körülvesznek minket és minden pillanatára hatással vannak. Felemelnek, inspirálnak, megnyugtatnak, bizonytalanná tesznek, nyugtalanítanak vagy izgalomba hoznak – de mindenképpen hatnak arra, ahogyan környezetünket látjuk.

Olasz lakberendezők véleménye szerint ez egy meleg, optimista árnyalat, ami a tereket energiával tölti fel, élénkebb gondolkodásra ösztönöz, aktívabbá varázsol és még a fantáziánkat is jobban megmozgatja, mint egy átlagos színárnyalat. A tangerin tango ezen meglátások szerint nem hiányozhat az aktív, vidám emberek otthonából és épp úgy helye van a nappalinkban, mint a konyhában vagy a fürdőben.


A „bevállalósabb” otthon-alakítók akár az egész belső teret a mandarin színébe öltöztethetik, akár egy- egy szoba vagy falfelület lefestésével. Azok azonban akik még óvatosabban szeretnének bánni ezzel a színnel és egy festést túl harsánynak éreznének, azok különböző lakáskiegészítőket tudnak beszerezni ebből az árnyalatból. Itt nem kell nagy beruházásra gondolkodni, ebből a színből kis „mennyiség” is elegendő a kívánt hatás eléréséhez, már most kiegészítők sokasága várja, hogy reflektor fénybe kerülhessen. Elég egy mandarin színű díszpárnahuzatot, ágyneműt, dísztárgyat, vagy vázát választunk és az idei év trendszíne már otthonunkba is költözött.