Otthonunk lelke: a konyha

... de ahhoz, hogy a háziasszony se érezze börtönnek, kényelmes, jól használható, személyre szabott konyhát kell berendezni.

Újdonság, hogy már Ön is elkészítheti térhatású (3D) színes látványtervét álmai konyhájáról akár otthonról. 
Ha számítógépes program segítségével tervezzük meg konyhánkat, akkor a háromdimenziós látványterven meg tudjuk nézni, hogyan fog konyhánk majd kinézni és a megrendeléshez elég csupán az Ön által elkészített tervet tovább küldeni Konyhastúdiónkba.
Mindenképpen érdemes igénybe venni ezt a szolgáltatást, hiszen a szakképzett eladóink pontosan tudják például, milyen vasalatokkal, különleges elemekkel, kiegészítőkkel lehet kihasználni a legnehezebben hozzáférhető sarkokat, személyre szabottá tenni a konyhát. A pultok, felsőszekrények magassága például többféle lehet, vagy saját magasságunkhoz igazítva tehetjük magasabbra a beépíthető sütőt.

Első lépésben ki kell választani, hogy milyen formájú konyha fér el a helyiségben, fontos, hogy nemcsak a bútornak kell elférnie, de az ajtók kinyitásához, a fiókok kihúzásához, a munkafolyamatokhoz is kell hely.


Ideális esetben nem kell sokat gyalogolnunk egyik elemtől a másikig, a hűtő, a tűzhely és a mosogató egy háromszöget zár be. Ezen kívül számtalan megfontolandó szabály létezik, például, hogy a tűzhely mellett mindkét oldalon lennie kell legalább harminc centiméter munkalapnak. 
A tervezésnél érdemes még néhány további szempontot figyelembe venni. Nem mindegy, hogy zárt lesz a konyha, vagy étkezővel, esetleg nappalival egybenyitott. Ez nemcsak a páraelszívó teljesítménye szempontjából fontos, hanem azért is, mert egy nyitott konyha stílusának jobban kell illeszkednie a lakás többi részéhez.

Ha az étkező a konyha része, mindenképpen olyan asztalt és székeket válasszunk, amelyek illenek a konyhabútorhoz, ha pedig kicsi a hely, érdemes a különböző kinyitható, nagyobbítható asztalok és összecsukható székek között is keresgélni.
                                     Domi 160 cm széles blokk-konyha összeállítás szilva színben

A LÉNYEG A RÉSZLETEKBEN REJLIK

A számtalan szebbnél szebb konyhabútort látva hajlamosak lehetünk arra, hogy elfelejtkezzünk a részletekről, pedig ezek tehetik igazán kényelmessé, szerethetővé a konyhát.

Az egyik talán legpraktikusabb kiegészítő az alsó és felső szekrények közötti falra szerelhető sín. Ez minden konyhastílushoz illeszkedik, és méretre vágható, amelyeken elférnek például a kések, tálalókanalak, a konyharuhák, a papírtörlők, az alufólia, a leggyakrabban használt fűszerek, néhány üveg bor, a kinyitott szakácskönyv vagy éppen a mosogató fölött az evőeszköz szárító.

Választhatunk beépíthető főzőlapokat, amelyeket akár variálni is lehet grillezővel, wok-hoz alkalmas lappal. A beépíthető sütőt nem muszáj az alsó szekrénysorba építeni, feljebb is emelhetjük – így nemcsak nekünk könnyebb behelyezni és kivenni a tepsit. A beépíthető készülékek (hűtők is) a konyhabútor ajtajaival megegyező borítást kaphatnak, így a legmodernebb darabok is belesimulnak környezetükbe.