Költöztesd be a tavaszt otthonodba


A tavaszra várva nem csak szervezetünket, hanem otthonunkat is díszbe öltöztethetjük. Ilyenkor játszhatunk a színekkel, anyagokkal és még az illatokkal is.
De melyek azok a színek, amik a tavasz igazi színei? Jellemzően a világos, élénk színek, a levegős, szikrázó árnyalatok és némely pasztellszín is ide tartozik. Nevén nevezve a világos meleg sárga, az élénk, hűvös sárga árnyalatok, aranysárga, arany, arany-bézs, mézszín, krémszín, elefántcsontszín, tojáshéjszín, drapp, türkiz, barackszín, pipacs-piros, erős korallpiros, ibolyakék, tengerészkék, mély búzavirágkék, fűzöld, halványzöld, semleges, sötét árnyalatként pedig a kakaóbarna és a gránitszürke.

Tippjeink a tavaszi átrendezéshez:


Színes textilek

Átrendezés és új holmik vásárlása nélkül ez a legegyszerűbb módja, hogy gyorsan de ütős tavaszi hangulatot teremts otthonodba. Egy-egy élénk színű textília, szőnyeg vagy párnahuzat máris meghozhatja a tavasz frissességének hangulatát. Ha nem teljes felületeken alkalmazzuk ezeket a dinamikus színeket, akkor egész nyugodtan lehetünk merészek a használatukkor, mert kis felületen, vagy egy-egy darabon egyik szín sem lesz „túl sok”.
A textilek anyagát tekintve a muszlin, az organza a legideálisabb bármilyen a cikkünk elején felsorakoztatott tavaszi színben. Ezen anyagok használata a megfelelő színben egészen biztos felidézi majd az áhított tavasz hangulatát.

Hozd be a kertet az otthonodba
Manapság nem sok embernek van külön kertje, ahol növényeket gondozhat és fűszernövényeket termeszthet. Magad is megteremtheted saját kis kertedet például a konyha egyik sarkában. Egy sámlira vagy egy kis komódra helyezz néhány kaspót, melybe ültess virágokat. A körülötte lévő dekorációt is kialakíthatod a kertből behozott dolgokkal, mint kövek, kerti szerszámok vagy akár egy locsolókanna.


Friss virágok
Ha mégsem szeretnél kis kertet gondozni akkor szerezz be friss virágokat nappalidba, vagy akár a lakásod minden helyiségébe. Ebben az időszakban nem nehéz színes, vidám, illatos, tavaszi virágokhoz hozzájutni, melyek feldobják otthonunkat. Ezek a virágok nem csak jó hangulatot keltenek, hanem nagyon finom illattal is hozzájárulnak a tavasz hangulatához.
A frissesség hangulatát nem csak a növények, hanem a nyári, tavaszi gyümölcsök is magukban hordozhatják, így a virágok mellé érdemes egy tálba friss, lédús gyümölcsöket kitenni.

Falfestés

Amennyiben nagyobb kaliberű dologba szeretnénk belevágni, akkor akár kifesthetjük egész lakásunkat is. Tavasszal sokan éreznek kedvet magukban ehhez. A falfestés a legjellemzőbb tavaszi felújítási munkálatok közé tartozik. Ma már számtalan gyönyörű, élénk árnyalat közül válogathatsz, a nagyobb boltokban bármilyen színű festéket kikevernek

Ha nem szeretnénk az egész falfelületet lefesteni, akkor is van megoldás. Egy-két virágmintával feldobhatjuk falainkat, melyhez nem kell más mint egy ecset és egy sablon és már kezdhetjük is az átalakítást. Színben érdemes olyan virágokat festeni, mely legalább egy domináns kiegészítőnkhöz, mint függöny, párnahuzat, terítő megy színben.