Tippjeink, hogy hogyan rendezd be jól születendő gyermeked birodalmát


Amikor baba érkezik a családba a szülők a nagy öröm közepette, sokszor szembesülnek azzal, hogy a csemete „otthonát” is elő kell készíteni a megérkezésére. Ilyenkor merülnek fel ahhoz hasonló kérdések, mint „Milyen legyen a babaszoba?”, vagy „Hogyan rendezzem be és milyen bútorokkal a gyerekszobát?”.

A megfelelő kialakítás, színvilág, bútorok kiválasztása nagy kihívás lehet a pár számára. A gyermeket ebben a helyiségben fogják érni az első benyomások, ingerek és az anyuka is ebben a szobában fogja a legtöbb időt tölteni. A gyermeknek elsősorban megnyugtató és kényelmes környezetet kell kialakítani. Fontosak még a tárolóhelyek kialakítása, olyan szekrények, komódok kiválasztása, melyben a rengeteg új babaholminak fogunk helyet találni. Kerüljük az éles sarkokat és a nem megfelelően rögzített bútorokat illetve az allergén anyagokat. A mi tippünk a megbízható, stabil és természetes anyagból készült fenyőbútorok.


Sokan hibáznak abban, hogy feleslegesen rengeteg terméket, bútort vásárolnak. Először a legszükségesebb dolgokat szerezzük be, mint egy kiságy, egy pelenkázóasztal valamint egy szekrény és egy polc, ahol a babaápolási kellékeket tarthatjuk. A kiságynál fontos, hogy a rácsozata sűrű legyen, hogy a baba feje ne szorulhasson bele. Ha a bútorok már megvannak akkor jöhet a szobában a bútorok elhelyezése. A kiságyat érdemes úgy elhelyezni, hogy minden oldalról jól megközelíthető legyen, a polcokat, szekrényt pedig úgy elhelyezni, hogy semmi se eshessen a babára, és pelenkázásnál, öltöztetésnél is kézre essen.

Áruházainkban az összeállítást most 50% kedvezménnyel vásárolhatja meg!

Bababútor vásárlási tippjeink:

Válasszunk egy tematikát és egy színt, melyhez minden bútor és lakberendezési tárgy vásárlása esetében vissza tudunk nyúlni. Ha még nem tudni a baba nemét, akkor érdemes a fehéret meghagyni alapszínnek, majd miután megtudtuk az új jövevény nemét át lehet színezni a bútorokat, a szoba falait.

Válasszuk a
bútorokat ugyanabból a termékcsoportból, mert itt a legtöbb esetben egymáshoz illő darabokat fogunk találni, ezzel is megkönnyítve a vásárlást és a berendezkedést! Egyik nagy kedvencük a színezett fenyőbútor kollekció!
Ne zsúfoljuk tele játékokkal a babaszobát!
Mivel az első hat hétben a babák csak közelre, kb. arasznyira látnak élesen, ne zsúfoljuk tele az ágyukat, polcaikat játékokkal, mert az ijesztő lehet számukra.


A babaszobán belül a kiságyat ne a külső fal mellett helyezzük el. Mert itt télen hideg, nyáron pedig meleg van! Ne helyezzük el a babaágyat az ajtóval szemben sem, vagy szobanövény közelébe!

A falakon halvány színeket alkalmazzunk, tartózkodjunk a nagyon élénk és rikító színektől, mert ezektől a babák nyugtalanná válhatnak, és még a további bútorok kiválasztásánál is nehézségeket okozhat! A kicsik alvására is jó hatással vannak a halvány, pasztell színű falak.