Okosan rendezd be otthonodat!


A kisebb otthonokat olykor sokkal nehezebb berendezni, mint nagyobb társaikat.
Itt minden apró részletre, bútorra figyelni kell, hogy lakásunk ne váljon túlzsúfolttá. Érdemes néhány szempontot szem előtt tartani.

Az első és legfontosabb, hogy figyeljünk arra, hogy milyen színeket használunk, mert a világos és halvány színek optikailag nagyítják a teret. Maga a fehér szín is jó választás, ha feldobjuk színes kiegészítőkkel, esetleg bútorokkal, hogy otthonunk ne legyen egyhangú.


Dekorálásnál érdemes kis szobákban, lakásokban elkerülni a sok apró motívumot, ezzel szemben a nagy monumentális mintákat is.

Egy garzonlakás esetében figyeljünk oda, hogy a különböző lakberendezési stílusokat kerüljük, mert a bútorok és színek, hangulatok keverése zsúfolt hatást kelthet . Érdemes már a beköltözéskor eldönteni, hogy melyik stílusa az, amelyik a legközelebb áll hozzánk, és melyik szín az, amelyiket a lakberendezés során tovább szeretnénk vinni.


Ha a stílust és a színvilágot meghatároztuk figyelni kell még a bútorok kiválasztására is, mert kisebb otthonokba érdemes olyan berendezési tárgyakat választani, melyek mérete növelhető/csökkenthető. Ilyenek az összecsukható kanapéágyak, vagy a kinyitható étkezőasztalok.


Ha csak egy szobánk van és az a nappalink és a hálónk is, akkor egy nagyon praktikus megoldás a lenyitható ágy, vagy ha nagy belmagasságú lakásunk akkor a galéria is kiváló áthidalása a helytakarékosságnak. Ezek nem minden esetben a legkényelmesebb megoldások, de rendkívül nagy tereket nyerhetünk vele.