Hamarosan itt a suliAugusztus közepe felé, lassan felmerül bennünk, hogy közeledik a nyár vége és vele együtt az iskolakezdés is. A családok a nyár végén már az iskolakezdésre is készülnek, főleg azok, akiknek gyermeke most lép az első osztályba. Az évnyitóval nem csak gyermekünk élete változik meg, hanem jó esetben szobája is átalakul, ahol a játék mellett már a dolgos hétköznapok, a tanulás is megjelennek.
A gyerekek gyorsan nőnek, és velük együtt az igényeik is folyamatosan alakulnak, így olyan kialakításra van szükség, ahol tanulni, aludni, játszani is lehet.


A tanulósarok kialakításához mi azt javasoljuk, hogy az íróasztal mindig nyugodt, fix helyre kerüljön, ahol a lehetőség szerint legnagyobb a természetes fény. Érdemes továbbá azt is szem előtt tartani, hogy ne közvetlenül az ajtóhoz vagy az ablakhoz kerüljön, mert a kicsik figyelme még könnyen elkalandozhat. Első osztályosoknál sokan kifejezetten olyan asztalt és széket keresnek, ami stílusában, színében és formájában még játékosságot tükröz.

Tippjeink:

Érdemes íróasztal és szék vásárlásához gyermekünket is magunkkal vinni, így ki is tudjuk próbálni a termékeket.

Szék kiválasztásánál fontos, hogy gyermekünk egészen a széktámláig hátracsúszhasson és közben talpa a földön maradjon (comb és lábszár 90 fokos szögben), illetve, hogy a támla olyan helyen és helyzetben legyen, hogy a medencecsontot és a derekat neki lehessen támasztani.


Ellenőrizzük, az ülőfelület vízszintes vagy enyhén lejtő beállítását és, hogy elülső széle ne legyen éles és, a vérkeringést gátolva, ne nyomja a combot! Fontos az ülőfelület kényelme is (sem a nagyon süppedős, sem a túlzottan kemény nem megfelelő)

Forgószék vásárlásakor hasznos tájékozódni a termék tudásáról (állítható magasság, öt egyforma támasztópontú talpazat, dönthető háttámla, rugózás, stb.)

Ha megtaláltuk a megfelelőnek tűnő széket és beállítottuk a gyermekünkhöz illeszkedő magasságot, akkor kezdhetjük keresni a tökéletes magasságú íróasztalt! Szabály, hogy az legelőnyösebb, ha az alkarokat kényelmesen megtámasztja az asztallap és a széken ülve egyenes a derék.

Tartsuk szem előtt a megfelelő biztonságot, figyeljünk az élek, a sarkok lekerekítésére, a lábszár, a térd védelmére, az ujjbecsípődés, odacsukás elkerülésére, az anyagok és a kivitelezés minőségére.