Beköszöntött az ősz


Ha az évszakok változásakor mindig kicsit megújítjuk a dekorációt a lakásunkban akkor közérzetünk is kellemesebb lesz, ez ősszel és télen még fontosabb mint tavasszal és nyáron, hiszen a kevesebb napfény, rossz időjárás miatt a hangulatunk is borongósabb a hétköznapokon.


Az őszi időszakban rengeteg dekorációs alapanyagot (bogyókat, leveleket, terméseket) gyűjthetünk akár egy délutáni séta alkalmával is. Ezzel a módszerrel, nem csak spórolni tudunk, hanem lakásunkat is természetes anyagokkal tudjuk díszíteni. 


Érdemes olyan bogyókat, terméseket gyűjteni, amelyek tartósabbak, mint például a toboz, a makk, a csipkebogyó. Ezek mellé a termések mellé kitehetünk még néhány illatos almát, diót vagy éppen mogyorót is. 

A kompozíciónkat feldobhatjuk gyönyörű szalagokkal, ágakkal, használhatunk előre elkészített koszorúalapokat is. Ősszel sem hiányozhatnak a gyertyák és mécsesek a dekorációinkból. Igazán hangulatossá tudják varázsolni a lakterünket, ahogyan tompa fénnyel bevilágítják a szobát.


A lakásdekoráció őszi felfrissítésének másik legegyszerűbb és legolcsóbb módja, ha a textilek terén mindent bevetünk - a szőnyegektől a takarókon, paplanokon át a párnákig, terítőkig, még kötényeket és sálakat is bevetve. Vegyük elő a báránybőrt, puha takarókat, plédeket és változtassunk át minden helyiséget a lakásban otthonos kuckóvá.


Egymásra rakott puha textilek a polcon, kisszéken vagy egy kosárban a kényelem gondolatát sugallják.