Mit fogadjak meg újévkor?


Január az újévi fogadalmak hónapja


Az emberek az év első napjának különleges mágikusságot tulajdonítanak ennek is köszönhető, hogy mára igen elterjedt szokás lett, hogy az emberek újévkor mindenféle fogadalmakat tesznek, amelyekkel úgy gondolják, hogy gyökeresen meg fogják változtatni az életüket az elkövetkező évben.
Talán a leggyakoribb ilyen fogadalmak közzé sorolhatjuk a leszokást a dohányzásról vagy néhány plusz kiló leadása, amelyeket az ünnepi ebédek és vacsorák alkalmával szedtünk fel.
Gyakran azonban ezeket a nagy elhatározásokat, fogadalmat az adott év előre menetével együtt felejtjük el és adjuk fel...

Mi úgy gondoljuk, hogy kisebb fogadalmakkal is jobbá lehet tenni a mindennapokat, amelyek csak egy kis odafigyelés igényelnek, nem kell különösebb erőfeszítéseket tenni... Ilyen fogadalmak lehetnek például a közvetlen környezetünk gondosabb felügyelete, annak ápolása időről időre megújítása.


Szerintem a legjobb új évi fogadalmak közé sorolható például ha megfogadjuk, hogy otthonunk hangulatát mindig az adott évszakhoz, ünnephez igazítjuk, de ha csak azt fogadjuk meg, hogy kicsit rendezettebbé tesszük otthonunkat és egy egy igen rumlis kis fiókot vagy szekrényt rendbe teszünk, esetleg az adott célnak megfelelőbb bútordarabot veszünk az évben, például egy remek iratrendező polc vagy szekrény nagyon sokat segíthet azoknak, akiknek az iratok rendszerezése gondokat szokott okozni.


Hiszen ne feledjük, otthonunk, lakóterünk gondozása legalább olyan fontos, mint saját személyünk karbantartása, hiszen egy kellemes hangulatú, rendezettséget sugárzó szoba minket is energiával tölt fel, hiszen sokkal jobban el tudunk lazulni szabad perceinkben.www.rs.hu