Mi kell a jó fekhely kialakításához?


Egy igazán jó nap az éjszakával kezdődik el!


Az emberek alapszükségleteihez a levegő, a víz és az ételek mellett az alvás és a megfelelő minőségű pihenés is hozzá tartozik.
Testi lelki frissességünk megőrzéséhez és annak megújításához szükségünk van az egészséges és pihentető alvásra is.
Azonban, ahhoz, hogy az alvás valóban pihentető és megfelelő minőségű legyen biztosítani kell a megfelelő körülményeket is.
Számtalan összetevő befolyásolja alvásunkat, ilyenek például a fények, a zajok, a hőmérséklet, a levegő, a különböző illatok, az ágynemű és azok huzatai, azonban ezek mellett talán a legfontosabb az ágyunk/matracunk megfelelő kiválasztása.
A kérdés! Mi a jó alvás titka?Milyen az ideális matrac?


Életünk egy harmadát alvással töltjük, így nagyon fontos, hogy ezt az időt a lehető legoptimálisabb környezetben tegyük.
Felmérések szerint napjainkban az emberek több mint fele szenved gerincbántalmaktól, aminek a fő oka, hogy nem jól választják meg matracukat/ágyukat amelyen minden éjszaka nyugovóra hajtják fejüket.

Ideális matrac az, amelyik megfelelően követi és támasztja alá a testet., vagyis az összes izmunkat megtámasztja és alvás közben nem feszülnek meg, hanem pihennek, a kiálló testrészeknél (gondoljunk itt a vállakra, csípőre), a nyomást jól elosztja, hogy a vérkeringés is zavartalan maradjon a fent említett a helyeken is.
Tanácsaink matracválasztáshoz!

Mivel minden ember egyedi alvási szokásokkal és igényekkel rendelkezik, eltérő a súlyunk, a gerincünk egészségügyi állapota is, így ha matrac vásárlásra kerül a sor, ne döntsenek mások ajánlása alapján, mindenképpen személyesen teszteljék, próbálják ki a matracot, amelyet szeretnének megvásárolni.
Vigyázat, a kipróbálás módja is nagyon fontos!
Ellenőrizze, hogy kényelmes-e minden pozícióban. A kipróbálás során feküdjön a matracra háttal, oldalra fekve, majd úgy is feküdjön rá a matracra, ahogyan otthon a leggyakrabban elhelyezkedik az ágyon.

Így lehet csak megtalálni a tökéletes matracot!