Hogyan készítsem fel a lakásomat Húsvétra?


Vendégváró előszoba, avagy készülődés a húsvéti ünnepekre...
Húsvét közeledtével nem csak lelkünk öltözik ünneplőbe, de lakásunkat is igyekszünk szépen kitakarítani és ünnepi hangulatúvá varázsolni.
Sokan vagyunk akik számára a húsvét elsősorban a vendégvárásról szól, ilyenkor van időnk a családdal tölteni néhány napot, találkozni rég látott ismerősökkel, távol lakó rokonokkal. Ekkor kicsinosítjuk környezetünket, ünnepi ételeket és terítéket készítünk, a gyerekeknek kis meglepetésekkel kedveskedünk és sokan vannak akik még a népi hagyományokat követve locsolókat várnak, vagy éppen locsolni indulnak.A háziasszonyoknak ilyenkor nem csak a főzés jelent nagy kihívást otthonában, de a takarítás, az otthon kicsinosítása, a dekoráció is nagyon fontossá válik, hiszen mindenki a legszebbet szeretné mutatni a hozzá érkezőknek.

Célszerű először az előszobában rendet rakni, dekorálni és kisebb praktikák alkalmazásával kényelmesebbé tenni, hiszen ez az a pontja otthonunknak, ahová minden vendég belép.Íme néhány ötlet, az előszoba megszépítéséhez, kicsinosításához:

Az ajtókra akasszunk vidám díszeket, amelyek mosolyt csalhatnak a hozzánk érkező vendégsereg arcára.Az apróságok, kulcsok, papír zsebkendő, stb. tárolását megkönnyíthetik az ünnepi díszbe öltöztetett kis tálkák, gyűjtő dobozkák.

Használjunk bátran az élénk, vidám színeket, mind az előszoba bútor megvásárlásakor, mind a dekoráció megalkotásakor.A cipők és nagy kabátok tárolásához és azoknak elrejtése céljából javasoljuk, hogy a lehetőségekhez mérten minél nagyobb előszoba szekrényeket vegyünk, amiben mindent el tudunk rejteni a hozzánk érkezők elől.


A gyerekek örömére helyezzünk el néhány csoki tojást és nyuszit is, hogy örömüket lelhessék valamiben, ők is kicsit ünnepi hangulatba kerüljenek, vagy csak egyszerűen legyen mit csemegézzenek két étkezés között.


Vendégeink általában a legtöbb időt az étkezőben vagy a nappaliban töltik el, attól függően, hogy közös étkezés céljából érkeztek vagy csak egy rövidebb baráti beszélgetésre. Ezért is érdemes erre a két helyiségre is nagyobb hangsúlyt fektetni és az ünnepi szellemnek megfelelően dekorálni.

Az étkezőben ünnepi terítékkel, virág díszekkel varázsoljunk kicsit tavaszias, ünnepies hangulatot. Egy kézzel készített asztaldísz vagy egy csokor virág, néhány húsvéti hangulatú szalvétával nagyon feldobhatja a környezetet.