Mi jut eszedbe a kékről?


Nyugodt vagyok, mert kékben látom a világot!


A kék szín a biztonság, bizalom színe, a tisztaságot és a rendet is hozzá szoktuk párosítani. A kék összes árnyalata nyugtató hatással bír; derűt, világosságot áraszt, és a friss levegő, a tiszta tenger képzetét adják a lakásban is.
Fontos tényező lehet egy-egy otthon kialakítása esetében, hogy a kék szín tér tágító hatással bír, így a kisebb helyiségek és lakások tökéletes színe lehet. Egyszerre alkalmazhatjuk a falakon, a mennyezeten és a bútorokon is, de akinek ez túl sok lenne, annak a kék színű kiegészítők használatát ajánljuk.


Egy egy semleges színű szobát nagyszerűen fel lehet dobni néhány kék színű kiegészítővel, például a nappaliban párnák vagy vázák, a konyhában étkészletek vagy szekrényajtók, a fürdőszobában pedig kék színű törölközők használatával.


A bútorok esetében a kék kárpithuzat, ágyneműhuzat nyugtatja a szemünket és a lelkünket is, pihentetően hat ránk, így a hálószobák ideális színének is nevezhető.
Egy - egy kék árnyalatú bútor darab, például egy kék íróasztal vagy egy kék konyhabútor, esetleg kanapé remekül fel tudja dobni a helyiség hangulatát.

Vigyázni kell azonban, hogy ne vigyük túlzásba a használatát ugyanis az melankóliához is vezethet.


A kék a kínai Feng Shui víz eleme, dekorációban a víz a gazdagságot, bőséget és a nyugalmat jelenti. A Fengh Shui a kék szín használatát elsősorban a ház külső felén javasolja, mert ez a pozitív energiát vonzza be az otthonunkba.
A Fengh Shui szakértői szerint a munkahelyek, irodák mennyezetét is kékre kellene festeni, mert ez segít a teljesítmény növelésben, valamint megnöveli a munkahelyi siker és elismerés esélyét is.