Mire gondolsz a zöld szín láttán?


Zöldet mindenhova, mindenkinek!!!

A színterapeuták és a lakberendezők által egyaránt kedvelt szín a zöld. A zöld szín láttán egyből a természetre, a növényekre asszociálunk. De a zöld a nyugalom, a remény és az egyensúly fontos része is. A zöld az egyik legnyugtatóbb, relaxálóbb szín. Frissességet, egészséget sugároz, a lakás összes helységében ajánlatos a használata.

A lakberendezők egyik kedvenc színének számít, mivel annak számos árnyalatáról beszélhetünk, lehet halvány, tetszetős, merész, rafinált, mély vagy levél zöld, de akár ezüstös árnyalatokkal is találkozhatunk.


A lakberendezők azért is kedvelik ezt a színt, mert az otthon minden helységében lehet használni, árnyalataival és különböző színekkel kombinálva pedig nagyon változatos és hangulatos légkör alakítható ki.


Az otthonunk azon helységeiben mindenképpen érdemes becsempészni a zöldet, akár a falon, akár a bútorokon, ahol pihenni, kikapcsolódni szeretnénk. Így a hálószobában, a nappaliban, étkezőben és fürdőszobában bátran díszítsünk, dekoráljunk világosabb árnyalataival.

De lazító és energizáló hatása miatt használhatjuk a dolgozószoba és gyerekszoba kialakításánál is a sötétebb árnyalatait.

Az alkalmazásánál azonban mindenképpen figyelembe kell venni, hogy a sötétebb árnyalatok szűkítik, még a világosabbak tágítják a tér érzetünket.

A zöld színhez párosítsunk világos, natúr fa színeket, pl. bükk, kőris, juhar, stb.
Ha serkentő és pezsdítő színösszeállítást szeretnénk alkotni a zöld szín alkalmazásával, akkor ajánlatos pink kiegészítőket használni, amennyiben pihentető és egyben inspiráló kombinációt szeretnénk elérni, akkor párosítsuk a barna színnel.