Milyen színt alkalmazzunk otthonunk kialakításakor, ha a napfény jelenlétét szeretnénk felidézni?


Sárga, a napfény színe


Itt a nyár, a napsütés, amely a sárga színt is jellemzi.
A sárgát a napsütés színének is szokták nevezni, felfrissít, tevékenységre serkent, melegséget, lelkesedést sugároz, az öröm, a boldogság, az energia és értelem érzetével pátosítjuk.


A lakberendezésben is igen kedvelt színné vált napjainkban.
A sárga szín nagyon jól alkalmazható kicsi, szűk belső helységekben, mivel megnövelik térérzetünket., sötétebb helyiségek esetében például kompenzálja a fény hiányát.


Az előszobában alkalmazva vendég csalogatónak tartják, a konyhában meghittséget sugároz, a nappalit otthonosabbá tehetjük e színnel, a fürdőszobában meleget sugároz, gyermekszobákban és dolgozószobákban az alkalmazása igen inspirálóan hat, elősegíti a koncentrációt.
A sárga szín használatának mértéke nagyon nagy odafigyelést igényel, érdemes más színekkel kombinálni, például fehérrel, zölddel vagy narancsos árnyalatokkal.


Érdekességként pedig, mint tudjuk egy felnőtt szervezetnek átlagosan 8 óra alvásra van szüksége, a Travelodge hotellánc által készített egyik felmérés szerint , egy sárgára festett szobában az emberek átlagosan 7 óra 40 percet tudnak aludni. :)