Te tudod, hogy otthonodba milyen kanapé illik a legjobban?


Otthonunk lelke a kanapé
Otthonunkban és a mindennapjaink során a kanapé központi szerepet tölt be!

A kanapénk az első bútordarab, amelyet mindenki szemügyre vesz aki otthonunkba látogat, hiszen gondoljunk csak bele, akárki érkezik hozzánk az az első dolgunk, hogy leültessük kényelmesen valahová, ahol jókat tudunk beszélgetni, esetleg csipegetni vele... Ezért is és saját magunk miatt is érdemes a kanapénk jól átgondolt kiválasztása, hiszen azt majd nekünk kell hosszú éveken keresztül „néznünk”; minket és stílusunkat jellemzi.

Egy igazán jó kanapénak a megfelelő ár mellett még számtalan kritériumnak kell megfelelnie, pl. a kényelem mellett az ergonómiai szempontoknak is eleget kell tennie , de a design, a kivitelezés és a színek sem mellékesek a választáskor.


Mielőtt kanapé vásárlásra szánjuk magunkat, érdemes az alábbi szempontokat fontolóra venni:

  • Mi a célunk, mire szeretnénk használni? (Tv-nézésre, napi alvásra, vendégágyként?)  • Hol szeretnénk elhelyezni, mekkora területünk van? (méretek!)  • Milyen színű legyen? Mi illeszkedik lakásunkhoz és egyéni stílusunkhoz, mivel tudunk azonosulni a mindennapok során?

  • Milyen anyagból legyen? (tisztíthatóság, strapabíróság, allergia, stb.) Bőr vagy szövet?

  • Sarok garnitúra legyen-e? Vagy sem?
Ha fentieket átgondoltuk, megvitattuk párunkkal, családunkkal akkor érdemes útra kelni és megnézni a kínálatot és kiválasztani a számunkra legmegfelelőbbet!