Dekorációs ötletek Valentin napra!


Dekorációs ötletek Valentin napra!


 
Egy rövid történelmi áttekintés a Valentin nap eredetéről:

" Szent Bálint (Valentin, vagy Valentinus) a szerelmesek, a lelkibetegek és az epilepsziától szenvedők védőszentje. Világszerte, de főleg az angolszász országokban Bálint napján, (február 14-én) tartják a Bálint-nap (angolul Valentine's Day) ünnepét, amely Magyarországon az angol nyelvű elnevezés közvetlen átvétele miatt sokak számára mint Valentin-nap vált ismertté és népszerűvé az 1990-es évektől kezdődően. Ezen az ünnepen (amelynek vallási eredete az idegen elnevezés elterjedése miatt Magyarországon elhomályosult) a szerelmesek megajándékozzák szerelmüket."*

*Forrás:

 
Napjainkban igen divatossá vált (magyarosan) Bálint nap megünneplése, a kereskedelem is igen erősen épít rá a februári időszakban, bár ezt kevésbé szeretjük, sőt sokszor már túlzásnak és idegesítőnek is érezzük, és sajnos igen nagy azoknak a tábora is, akik egyenesen utálják, hülyeségnek tartják ezt az ünnepet...
Azonban ha mélyen magunkba nézünk, akkor a szíve mélyén szerintem mindenki azt gondolja, hogy de jó ez a nap, van egy újabb indokom, hogy meglephessem a szerelmemet!
Nem feltétlenül kell figyelembe venni a reklámok nagy tömegét és aszerint viselkednünk, lehetünk figyelmesek és meglephetjük kedvesünket apróságokkal, így például otthonunkat ezen a napon kisebb kiegészítőkkel (gyertya, különleges vacsora menüsor, stb.) is  könnyen nagyon  meghitté, romantikus hangulatúvá varázsolhatjuk.Ötleteink, hogy igazán hangulatossá varázsoljuk az otthonunkat:

1.) A Valentin naphoz sokan párosítják a piros színt, hiszen ez a szerelem, a szeretet és a szenvedély színe. Ezért például egy vörös ágytakaró, vagy egy vörös színben pompázó ágyneműhuzat is hangulatossá teheti az esténket.
2.) Dekorálhatjuk a lakást papírból kivágott szívecskékkel, amelyek a piros minden árnyalatában pompázhatnak, azokat szétszórhatjuk a földön vagy akár csipeszekkel fel is tűzdelhetjük őket a függönyre, terítőkre, stb.
3.) De egy-egy becsempészett különleges virágcsokor, vagy rózsaszirmok gondos kihelyezése az otthonban  szintén romantikus hangulatot teremthet, amelyet a hölgyek igen nagyra tudnak értékelni.(Hiszen ezek sem mindennaposak... )
4.) De otthonunkat tele rakhatjuk romantikus hangulatot idéző gyertyákkal is, a gyertyafény és a lágy zene kombinációja is romantikus hangulatot teremthet otthonunkban.
5.) De ha csak meglepetés dobozkákba csomagolt süteményeket/édességeket rejtünk el a lakásban(amelyek persze szerelmünk kedvencei), és ezeket kedvesünk véletlenszerűen talál meg (szándékos véletlen ;) ) , ezzel is kellemes pillanatokat szerezhetünk.A fenti irományunk persze nem azt jelenti, hogy csak ezen az egy napon kell szeretnünk és meglepetésekkel kedveskednünk szerelmünknek, de úgy gondolom, hogy rohanó világunkban jó, hogy van egy nap, amely a szeretetre koncentrál!<3