Hogy használjuk a tavasz színeit a lakberendezésben?

Hogy használjuk a tavasz színeit a lakberendezésben?

A tavasz vidám lendületes hangulatának és a nap vidám sugarainak köszönhetően, ha most tervezzük otthonunk berendezését/átrendezését, akkor merészebbek vagyunk és bátrabban használjuk az élénkebb színeket festéskor, kárpit választáskor és burkoláskor is.

Azonban a falak, burkolatok, textilek és bútorok színének a kiválasztásakor nem árt ha körültekintőek vagyunk.
Ugyanis a különböző színek és árnyalataik különböző pszichológia hatással vannak ránk. Így némelyik színnel nem árt csínján bánni.
A környezetünkben lévő színek meghatározzák mindennapjainkat, a színterápia igen nagy befolyással bír a hangulatunkat illetően is. Így javasolt a színek élettani-hatásairól tájékozódni minden esetben mielőtt meghoznánk a végleges döntésünket.


Íme néhány tavaszias hangulatot idéző összeállítás ötleteléshez:

Rózsaszín kedvelőinek ajánljuk:
A rózsaszín oldja a feszültséget, a stresszt, megnyugtat, biztonságot is ad, azonban növeli az étvágyat, így ne csodálkozz ha többet nassolsz ilyen közegben.

Narancs és sárga szín kedvelőinek:
Ezek a színek örömöt sugároznak, vidámságot árasztanak, az északi fekvésű helyiségekben mutatnak igazán jól. 


A zöld szín kedvelőinek: 
A zöld megnyugtatja a lelket, kiegyensúlyozottá tesz, vonzza a szemet, csökkenti a fáradtságot.
Ezt a színt azonban önmagában nem ajánlott használni mert akkor unalmasnak tűnhet, kombináljuk más színekkel (pl. a fa árnyalataival vagy a sárgával is jól mutat).
Elsősorban nyugati tájolású lakásokban ajánlatos a használni.A lila szín rajongóinak:
A lila egyszerre nyugtató és energetizáló szín. A lakberendezés során csínján kell vele bánni, érdemes kombinálni más színekkel, vagy csak a kiegészítők esetén is gondolkodhatunk lilában.
Legalkalmasabb a dolgozó szobák kialakításánál becsempészni az otthonba, mert fokozza a koncentrációs képességet és kreativitást.


www.rs.hu