Hogyan öltöztessem otthonomat tavaszi köntösbe?

Tavaszi zsongás otthon isTavasszal megmozdul minden körülöttünk, mi magunk is fittebbek, vidámabbak vagyunk, a téli szürkeség után jól esnek a vidám, élénk színek, a napsütés egyenesen feltölt és cselekvésre buzdít.
Az ekkor keletkező plusz energiákat a hölgyek szeretik „tavaszi nagytakarítással” levezetni. Ilyenkor szívesebben csinosítják, alakítják át otthonukat, rendszerezik a dolgaikat és próbálják az otthonba is becsempészni a tavasz leheletét.

Természetesen itt nem kell megijedni, nem kell teljes felújításokra, átépítésekre gondolni,
sokan ekkor állnak neki az éves nagy selejtezésnek, esetleg alakítják át a gardróbjukat, ilyenkor álmodják meg, hogy milyen is lenne a számukra legpraktikusabb szekrény, amiben a legegyszerűbben és átláthatóbban tudnák elhelyezni a legféltettebb vagy éppen a legfeleslegesebbnek tűnő tárgyaikat is.

Ezentúl persze a dekorációra is lehet gondolni a lakóterünk frissítésekor. A legegyszerűbb módja otthonunk megújításának ha a kiegészítőkkel kezdünk kicsit játszadozni, átvarázsoljuk a már megszokott tárgyainkat.
Például ha egy színesebb ágytakarót vagy díszpárna huzatot szerzünk be, vagy néhány színesebb vázát, esetleg friss tavaszi virágokat helyezünk el bennük,  máris tavaszias hangulatot adhatunk a kis kuckónknak.Ha valaki többet szeretne vagy tud költeni, akkor a falak átszínezése vagy egy-egy új bútor darab beszerzése is remek ötlet lehet ilyen célból.