Hogyan vigyázzak a fenyőbútoraimra?

Hogyan vigyázzak a fenyőbútoraimra?


A fenyőbútorok esetében időről időre szükséges a felszínek átkezelése, hogy teljes mértékben megőrizhessék jellegüket, állapotukat.
Ezeknél a bútoroknál rendkívül fontos, hogy amikor takarításukra kerül a sor, mindig vegyszer és illatmentes tisztítószereket használjunk, hiszen élőfáról beszélünk,és csak így lehetünk biztosak benne, hogy nem okozunk kárt bennük.


Azonban a fenyőbútorok néha egy-egy körültekintőbb ápolást is igényelnek, mint egy egyszerű portörlés. Ennek köszönhetően sokan gondolják, hogy a fenyőből készült bútorok sokkal több munkát vonnak magukkal, mint a többi, de ez túlzás, hiszen csak a tisztítás során felhasznált anyagokat, tisztítószereket kell körültekintően kiválasztani.
Amikor állapotuk megőrzéséről, felfrissítéséről beszélünk, érdemes méhviaszos ápolásról gondoskodni, ettől a fenyőbútor újra életre kell, fényesebbé válik.


A tisztitásuk mellett érdemes hangsúlyt fektetni a megfelelő környezeti hatások biztosítására is, a fenyőbútorok nem szeretik a magas hőmérsékletet, így érdemes őket a fütőtestektől távol tartani.
Figyelembe kell venni, hogy ezek a bútorok "mozognak", ami azt jelenti, hogy a hőmérséklet-változások hatására megdagadhatnak vagy zsugorodhatnak picit. Így érdemes odafigyelni a levegő páratartalmára és ha szükséges akkor párásítani, bútoraink kitűnő állapotának a megőrzése céljából.


Ha fentieket betartjuk, akkor ezek a bútorok igazán időtállóak és sokáig lelhetjük örömünket bennük.

www.rs.hu