Iroda, otthon?

 Iroda otthon! Hogyan?


Napjainkban már nagyon sokan dolgoznak otthonról, egyre jellemzőbb lett a távmunka. Ez esetekben nagyon fontos az otthonunkban az irodai részleg megfelelő, praktikus és inspiráló kialakítása.
Ebben a cikkünkben néhány tippet adunk, hogy mire érdemes odafigyelni amikor otthonunkban rendezzük be dolgozó részlegünket.


Általában az otthoni irodák többnyire kisebb szoba, vagy a nagyobb térből leválasztott terület.
Nyilvánvalóan sok minden az anyagiaktól is függ, de elsősorban át kell gondolnunk a munkafolyamatainkat, mire van szükségünk, melyek azok az eszközök, amit feltétlenül el kell helyeznünk. Ezek után érdemes átgondolni, hogy milyen típusú asztalra van szükségünk, nagyobbra, kisebbre, U vagy L alakúra vagy hagyományosra. Az asztalok formája mellett már azon is el kell gondolkodnunk, hogy a hagyományos élekkel teli típusok közül választunk vagy a modernebb már lekerekített modellt választjuk otthonunkba.
Ki kell választanunk a legkényelmesebb széket, amely az ergonómiai szükségleteinket is kielégíti. A szék az az eleme az irodának, amelyen nem érdemes spórolni, ugyanis ha nem megfelelő a szék, nem tartja a derekunkat megfelelően, hamar elfáradhatunk, amely rövid távon a munkarovására mehet, hosszútávon pedig egészségügyi problémákhoz is vezethet.A funkcionális igények után érdemes hangsúlyt fektetni a megfelelő pozitív atmoszféra és hangulat kialakítására is, hiszen hatékonyan csak akkor tudunk dolgozni, ha vonzónak és kiegyensúlyozottnak látjuk környezetünket is.


A későbbiek során is fontos majd, hogy a rendezettségre odafigyeljünk, mindennap rakjunk rendet, tisztítsuk mindennap asztalunkat, hogy frissesség és tisztaság vegyen körbe minket.www.rs.hu