Mire figyeljek oda a gyerekszoba kialakításakor?

Mire figyeljek oda a gyerekszoba kialakításakor?A gyerekszoba kialakítása a legnagyobb kihívás a lakberendezésben, hiszen  ez a szoba egyszerre több funkciót kell elláson például játék, alvás, pakolás, tanulás, stb. A fentieknek köszönhetően pedig sok dolog van, amit el is kell tudni pakolni benne. Figyelni kell rá, hogy ennek a szobának a berendezését, színét nem magunknak választjuk, hanem gyermekünknek, így az ő igényeire kell nagy hangsúlyt fektetni, a nagyobbakat már érdemes is bevonni ebbe a procedúrába.
Először érdemes kiválasztani a falak és bútorok színét, gyakran választanak a gyerekszobáknak harsány színeket, azonban a 0-7 év közötti gyermekeknek szerencsésebb valamilyen visszafogottabb, pasztelles színt választani. A 7 év feletti korosztályú gyermekeknél lehet erősebb színeket használni a lakberendezés során.
A gyerekszobák esetében a szépség mellett nagyon fontos tényező a praktikusság, de legfontosabb a biztonság és csak utolsó sorban a design.
A legfontosabb bútordarabok az ágy, a pakolásra alkalmas szekrények/komódok, nagyobbaknál az íróasztal is elengedhetetlen darabja ennek a szobának. Érdemes nagy hangsúlyt fektetni a bútorzatra, hogy mind ergonómiai szempontokból tökéletesek legyenek, mind a gyermek örömét is lelje bennük.

www.rs.hu