Lassan becsengetnek! Milyen bútorokkal berendezett egy jó tanulósarok? Most megtudhatja!

Milyen bútorokkal berendezett egy jó tanulósarok? Most megtudhatja!Lassan becsengetnek, a gyerekek házi feladatok, otthoni elkészítésre váró teendők tömkelegét kapják. Ahhoz, hogy ezeket a feladatokat jól elláthassák fontos, hogy kialakítsunk számunkra egy kisebb tanulósarkot, ahova szívesen ül le tanulni.

Az első fontos szempont, hogy találjuk ki a lakás melyik szegletében alakítsuk ki ezt kis zugot. Mindegyik gyerek máshogy szeret tanulni, van aki csendben, van akinek jobban megy családi közelségben. A második legfontosabb dolog, a megfelelő szék kiválasztása. Fontos, hogy a gyermek lába elérje a földet, a lógó lábak könnyebben elzsibbadnak, a gyerek könnyebben elfárad. Ha a szék háttámlája állítható, az is kényelmesebbé teheti a tanulósarokban eltöltött perceket.  Fontos az is, hogy megfelelő íróasztalt válasszunk a gyerkőcnek. Az az ideális, ha kényelmesen rá tudja tenni a könyökét, jó  asztalméretnek azt szokták mondani, ami legalább 1 méter széles, és minimum 60-70 centi mély. A legjobb ha az asztal állítható részelemekből áll, mert akkor  gyermek testalkatához, magasságához igazíthatjuk az asztal tartozékait.


A legtöbb íróasztal fiókkal rendelkezik, de emellett nélkülözhetetlen, hogy ebben a tanulósarokban elhelyezzünk az asztal mellé tárolókat melybe a gyerkőc pakolhatja az apróbb iskolai felszereléseit. 


Fontos, hogy a tanulósarokban megfelelő legyen a megvilágítás, hisz ez is nagyban hozzájárul a gyermek koncentrációjának minőségéhez.
Ha a fent leírtakra odafigyelünk, akkor egy kellemes környezetet tudunk biztosítani gyermekünk tanulásához, ezáltal akár növelve a kedvét, teljesítményét.


www.rs.hu