Érezd jól magad a konyhádban!

Konyha és a színek kapcsolata,gondolnátok, hogy a színeknek hatalmas hatása van a helységekre, többek között a konyhára is?!

Tudta, hogy az alkalmazott színek erőteljes hatással vannak a helyiségek jellegére, hangulatára, így többek között a konyháéra is? Persze azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az adott színek mely árnyalatával érhető el a megfelelő kifejezőerő.

A színekről röviden:
A sárga szín a konyhában tágasabbá teszi a teret. Fontos, hogy ehhez a színhez kiemelkedőbb tónusú színt párosítsunk, például ahogy a képen is látszik, feketét, barnát. Kevesen mernek a zöld árnyalataival próbákozni, pedig nyugtató hatással van az idegrendszerünkre ez a szín, ellazítja, megnyugtatja az emberi testet.
A másik leggyakoribb használt szín a konyhában a piros. Ez a szín melegséget áraszt, azonban fontos, hogy ne vigyük túlzásba, és a megfelelő színekkel párosítsuk, például világosbarnával vagy fehérrel.


 A fehér a világosság színe, általában pozitív a visszajelzésünk erre a színre! Arra vigyázzunk, hogy a kék árnyalatival nagyon hidegnek hathat a konyhánk.Azonban arra is oda kell figyelnénk, hogyha túl sok fehéret használunk a falakon, bútorokon akkor egy kicsit kórház jellege lesz az otthonunknak.

A fehér, barna és bézs árnyalatai a semleges  színek kategóriájába sorolható.
A konyhában előszeretettel használjuk a világos barna és a bézs keverését.Ha így teszünk helyesen cselekszünk, az alábbi videóban megmutatjuk milyen jól nézhet ki, egy ilyen összeállítás: