Erről olvasott már?

Szín-hatás ismertetés alapfokon, de a hatás mesteri. 

Az otthon színei meghatározzák hangulatunkat, energizál vagy melanizál. Először is figyeljük meg, hogy adott helyiségben mennyire van természetes napfény, mert a színek másképp alakulnak természetes és mesterséges fényben is, erre majd még visszatérünk egy másik cikkben. 
 Amennyiben a napplaiban kevés természetes fény jut, úgy érdemes a meleg színekkel kompenzálni, hogy hangulatunkra pozitív hatással legyen. Meleg színek csoportjába tartoznak a lilától a sárgáig tartó színek, beleértve a vörös minden árnyalatát is. A világítással tudunk kjátszani, itt is a meleg tónusu fényeket használjuk. Ettől fogjuk magunkat még jobban érezni.

Kisfia szobáját kék színben szeretné festeni, tapétázni? A zöld mellett a kék is hideg szín, ezért bánjunk vele óvatosan! Nagyon napos, déli fekvésű szobák esetében javasolt is lehet a hideg árnyalat, de egy északi fekvésű szobát azonnal komorrá tehet. Ezt pedig jobb elkerülni.A négy oldalfal színeiben is tervezheti úgy, hogy a két szembenlévő oldalfal sötétkék, a másik két egymással szemben lévő oldalfal pedig világoskék. Emellett, még tud hatást lágyítani szobáján melegszínű képekkel, fényekkel, bútorokkal.Képek: meleg és hideg berendezésű, színezetű szobák, bútoros összeállítások.