Fenyő kérdezz-felelek!

1.Gyakran szükséges kezelni a fenyőbútorok felületét, ahhoz, hogy szép maradjon?

A megvásárolt fenyőbútorunkhoz évtizedekig nem kell hozzányúlnunk, ha csak nem szeretnénk megváltoztatni a színét, felfrissíteni egy kicsit az illatanyagot, vagy az évek alatt keletkezett egy-két karcolást eltüntetni. Ebben az esetben nincs más dolgunk, mint kicsit megcsiszolni, újra pácolni, lakkozni és már egy teljesen új bútort kapunk vissza.2.Honnan tudjuk, mivel állunk szemben? A jó választás kötelez!
Fenyőbútor minősége és a gumók kapcsolata!?

Az RS-ben található fenyőbútorok többsége első osztályú svéd, finn és orosz borovi (erdei) fenyőből készül. Egy svéd, finn vagy orosz fenyvesekből származó fa a hosszú, tartós hidegeknek, a rövid, nem túl meleg nyaraknak köszönhetően sűrű szálsűrűségű, masszív erős fa. Ez adja bútoraink minőségének alapját. Gyártónk a fa megmunkálása előtt és közben is többször átválogatja, átnézzi a fát, hogy csak egészséges csomót tartalmazó, minőségi bútorokat készíthessenek belőle. A csomó adja a bútor egyediségét, egyedi jegyét, egyedi megjelenését.3. "Örök" darabként beszélhetünk-e róla?

Bátran mondhatjuk igen. Egy tömörfa bútor mindig is divat marad. Arról nem is beszélve, hogy, ha megunjuk, akkor sincs gond, hiszen megcsiszoljuk lepácoljuk és máris teljesen új bútort állíthatunk vissza a szobába.


4. A pácolt bútor milyen lesz 3 év múlva?

A fenyők egyik érdekes, de mondhatni egyben az egyik legszebb tulajdonsága, hogy változtatja a színét. Pácolt bútoraink ezért is különlegesek, mivel a pác alatt is érik a fenyő, így a pác szín is mindig változik. Természetesen ezt a változást nem úgy kell elképzelni, hogy a fehér színtől a feketéig jutunk, hanem csak néhány árnyalat lesz a különbség a vásárolt állapothoz képest. E tulajdonságnak köszönhetően kapunk egyedi fenyőbútort.