Mert Nőnek lenni jó! 5+1 tipp, hogyan tegyük szeretet teljesebbé az otthonunkat!


Nőnaphoz közeledve, egy kis áttekintés az eredetéről:
Először 1911. március 19-én tartották meg a Nemzetközi Nőnapot Németországban, Dániában, Svájcban és Ausztriában. Véglegesen 1917-ben március 8-ra tették a Nemzetközi Nőnap dátumát. Hazánkban 1914-ben emlékeztek meg először ilyen formában a nőkről.


Egy kutatásból kiderült, hogy a magyar nők több, mint kétharmada gondolja úgy, hogy nőnek lenni jó, amit leginkább a tradicionális női szerepekben és anyaként vélnek megélni. Gondoskodásukkal, megfelelési igényükkel vágynak környezetük elismerésére, a törődésre és megbecsülésre. Tudják, hogy sok szerep és kihívás van a női létben, de ezeket nagy többségben pozitívan élik meg.

Az élet apró örömei közül a legmeghatározóbbak azok, amikor egy nő boldognak láthatja a gyermekét, amikor a gyermeke azt mondja neki, hogy szereti, amikor felszabadultan lehet nevetni valamin, és amikor látja a párja szemében azt, hogy vonzónak találja.

Elmondható, hogy ez a hatni vágyás a mozgatórugója a gondoskodástól a megfelelési igényig sok-sok női szerepnek.


Ötleteink, hogyan tedd szeretet teljesebbé otthonod:

1. Nyugalmat és meleget adó színek

Kiemelten fontos, hogy nyugalmat, melegséget árasztó színekkel vegyük körbe magunkat. Nagyobb felületekre a visszafogott, harmóniát sugárzó színeket ajánljuk: világosbarna, törtfehér, napsárga árnyalatok. Emellett a narancs is kiváló választás, hiszen élénkséget és mozgalmasságot sugároz.

2. A borongós hangulat ellensúlyozására: fény minden mennyiségben
A jól kiválasztott lámpák, gyertyatartók elhelyezése és használata adja meg az egyes helyiségek különleges hangulatát. A pihenésre szolgáló tereket felszerelhetjük hangulatvilágítással: ez lehet egy tört fényt adó különleges búrájú lámpa, használhatunk gyertyákat és mécseseket, vagy akár színes lámpákat is.


3. Kiegészítők
Úgy, ahogy ruhatárunkat, otthonunkat is feldobhatjuk kiegészítőkkel, mint például színes párnákkal, függönyökkel, dísztárgyakkal.

4. Alakíts ki egy „relax” sarkot!
Alakítsunk ki legalább egy sarkot az egyik szobában. Tegyük ide a pihenésre leginkább alkalmas kanapét, ágyat vagy a kedvenc olvasófotelt, esetleg rendezzük be keleti stílusban szőnyegekkel, földön ücsörgésre is megfelelő párnákkal, puffokkal. Szükség lehet meleg, puha takarókra is.
Még jobb, ha ez a sarok a lakás vagy a ház olyan helyén kerül kialakításra, ami sokáig természetes fényt kap. A gyertyák is jobban mutatnak az ablakban.


5. Megfelelő anyagok választása
Fa, vászon, pamut, kő mind - mind a természetből valók; ha tudatosan és stílusunknak megfelelően használjuk őket, egészen különleges hatást érhetünk el a segítségükkel. Egy- egy természetes anyagú dekoráció rengeteget tud szelidíteni, finomítani bármilyen enteriőrön.

+1  Növények
     
  A szobanövények nemcsak szépek, és mutatósak, de hasznosak is, ugyanis           némelyek képesek megszűrni és tisztítani a levegőt.