Milyen egy igazán kényelmes forgószék?

A legtöbb ember a munkahelyén több időt tölt, mint otthon, ezért fontos azt a széket megtalálni, amiben kényelmesen el lehet helyezkedni. A következő cikkünkben leírunk neked néhány támpontot, amit figyelembe kell venned egy forgószék választásánál. Érdemes olyan forgalmazót keresned, mint például az RS Bútoráruház, ahol több fajta irodaszék közül válogathatsz.Egy szék kiválasztása során az elsődleges szempont a kényelem. Az ülőmunka sokszor megterhelő is lehet, ezért nélkülözhetetlen, hogy mindezt legalább komfortos környezetben végezhesd, és ne kelljen aggódnod gerinced egészségéért. 

A kényelem mellett szintén lényeges az ülés kialakítása. Fontos, hogy a bútor színe és stílusa passzoljon az iroda többi berendezéséhez. Az ízléses, harmonikus környezet kellemes a szemnek, jó kedvvel tölt el, és motivál a munkában. A szövetborítású székekkel feldobhatjuk a helyiséget valamilyen ötletes mintával. Fontos, hogy a forgószékek párnájának színe passzoljon az iroda többi berendezéséhez.Ha szeretnél gondoskodni arról, hogy munkatársaid élvezzék a munkájukat, hatékonyságuk növekedjen, és közben egészségükre is ügyelnél, fix irodaszék helyett válassz forgószéket. Ez különösen akkor jó megoldás, ha az irodai munkatársaknak gyakran elő kell vennie egy-egy dokumentumot oldalsó vagy hátsó szekrényből, ugyanis a forgó mozgás megterheli a gerincet.

Egy ideális forgószék illik az íróasztalhoz és az iroda többi berendezéséhez, valamint illeszkedik a használója testi sajátosságaihoz is. Egy színes, műanyag forgószék számos élénk színben beszerezhető, de merev anyaga miatt nem túl kényelmes. Célszerűbb, ha egy szövettel, műbőrrel vagy valódi bőrrel borított ülőhelyet választani. A textilbőr és bőr forgószékek elegánsak, egy nemes fabútorokkal berendezett klasszikus stílusú irodába kifejezetten illenek, például fekete színben. Ha egy igazán kényelemes darabot keresel, válassz magas háttámlájú, párnázott karral ellátott széket, valamint legyen állítható. Magasságát állítsuk be úgy, hogy a lábunk kényelmesen a földön nyugodhasson, semmiképp se lógjon a levegőben, ugyanis az megterheli a térdízületeket. 

Célszerű olyan forgószéket választani, amelynél nincs rés az ülés és a támla között, így a támla végig tartani tudja a hátat. Vizsgáljuk meg, hogy a szék forgása sima és akadálymentes-e. Némelyik forgószék csak részben forgatható el jobbra és balra. Ha neked vagy munkatársaidnak rendszeresen kell 360 fokban elfordulniuk asztaluktól például egy irattartó szekrény felé, olyat válassz, amely teljesen körbeforog.