7 hasznos tipp hogyan varázsold még szebbé a nappalid!

A nappali általában az otthonunk központi része. Ha vendégeket hívunk, itt ültetjük le őket, a lakásunknak ezt a részét látják a legtöbben. Fogadd meg ezt a néhány tippet és biztos elégedettebb leszel nappaliddal. Az RS Bútoráruházban minden olyan bútort megtalálsz, amivel nappalidat még szebbé teheted.1. tipp: Fontold meg milyen bútorokat szeretnél a nappalidba!

Először az ülőgarnitúra helyét válaszd ki! Egy kanapé a nappaliban nagyon fontos szerepet játszik és célszerű az ajtóval szembe elhelyezned. A sarokkanapé praktikus lehet, amivel sok helyet meg tudsz spórolni és fekvőhellyé is átalakíthatod. Ha a kanapét a térbe állítod érdemes lehet mögé helyezned egy polcos tárolót, amelynek a tetejére tehetsz állólámpát, gyertyát, fényképeket vagy egyéb dekorációt. Azzal, hogy az ülőgarnitúrát arrébb helyezed, megfordítod, vagy új huzatot raksz rá, drasztikusan meg tudod változtatni a nappali összhatását.

2. tipp: Hozz létre fókuszpontot!

Minden helyiségben ki kell alakítanunk minimum egy fókuszpontot, amelyre az egész szoba dekorációja épül. Ilyen fókuszpontja lehet a nappalinak egy kandalló, egy szépművészeti alkotás, szép kilátás, vagy maga a kanapé megfelelő díszpárnákkal kiegészítve. Ha a nappaliból szép a kilátás, akkor mindenképpen ezt érdemes használnod. Ha nincs ilyen lehetőséged, akkor magadnak kell kialakítanod. A bejárattól legtávolabb eső falra helyezz egy nagyméretű festményt, képet vagy tükröt. A kanapét is fókuszponttá teheted, ha látványos színű, formájú és mennyiségű díszpárnával látod el.3. tipp: Válassz megfelelő méretű és színű szőnyeget!

A szőnyeg az egyik legfontosabb eleme a nappalinak. Mielőtt azonban szőnyeget választasz határozd meg mire fogod használni a szobát. Ha nagy társasági életet fogsz élni, érdemes könnyen tisztítható szőnyeget választanod. Fontos, hogy a szőnyeg színe passzoljon a fal és a bútorok színeihez.

4. tipp: Legyen egyensúly a bútorok és a dekorációk között!

A szoba egészében nézve alkosson egy teljes képet. Ne csak a nappali egyik sarkába tedd a berendezéseket, mert nem lesz szép az összhatás. Ha csak a szoba egyik felébe tervezted a bútorokat, a másik végébe is helyezned kell tárgyakat, amelyek kiegyensúlyozzák az összhatást. Könnyen be tudod rendezni az üres részeket növényekkel, képekkel, vagy lámpákkal.5. tipp: Lágyítsd az összhatást!

Ha már szinte minden megvan a nappalidban, már csak a kiegészítőket kell kiválasztanod. Legyenek díszpárnák a kanapén, fényképek, képek a falon. Válassz olyan függönyöket, amelyek anyagukban megegyeznek a díszpárnákkal, ezzel nagyon szép összhangot teremthetsz a nappaliban.

6. tipp: Figyelj a közlekedési útvonalakra!

Egy szoba kialakításánál az is befolyásoló tényező, hogy hány ajtó, ablak, van benne, illetve a bútoroknak is könnyen megközelíthetőnek kell lennie. A közlekedési útvonalak kiméréséhez figyelembe kell venned, hogy egy átlagos ember vállszélessége 60 cm, ezért egy bútor mellett legalább 90-120 cm távolságot kell szabadon hagynod.

7. tipp: Növeld a térérzetet!

Ezt többek között úgy érheted el, ha a magasabb bútorokat az ajtótól és az ablaktól távolabb helyezed el. Különböző magasságú szekrényekkel igazán izgalmas tereket alakíthatsz ki. A magasságot úgy is befolyásolhatod, hogy az alacsonyabb bútorok mellé a falra nagyobb méretű képet, vagy képek egy csoportját helyezed el.