Milyen a tökéletes konyha? A legújabb konyhatrendek.

Új vákuumozó fiók, hűtő, ami a hangulatodhoz igazodva váltja a színét, főzőlapban elhelyezett páraelszívó, és a mobilról irányítható okos vízlágyító. Mind-mind olyan fejlesztés, ami megkönnyíti a konyha használatát és még koránt sincs vége az újításoknak. A legújabb technológiai fejlesztések mellett a konyha funkciója is megváltozott, a főzés valódi társasági tevékenységgé alakult.

Egy új konyha tervezésénél a cél egy barátságosabb, otthonosabb kialakítás, a konyha ennek megfelelően mindinkább szobaszerű, meleg, barátságos hangulatú térré válik, ahol szőnyeg kerül az étkezőasztal alá, a falakat pedig képek vagy tapéták díszítik. A főzés és étkezés színhelye ennek köszönhetően szervesen kapcsolódik a nappalihoz, és ily módon egységes egésszé áll össze a társasági zóna.


Ugyan a konyha egyre inkább társasági színtérré változik, de a főzés továbbra is elsődleges szempont a kialakításnál. Az intelligens konyhai berendezések gyors ütemben fejlődnek, az okos telefonoddal távolról irányíthatod a konyhai készülékeket. Létezik már hűtőszekrény, amely figyelmeztet, ha egyes élelmiszerek már fogyóban vannak, kávéfőző, amit beprogramozva elkészíti a kávéd mikorra felébredsz. Egyre nő az érdeklődés az integrált hangszórók és világítás iránt is. Ezek mindegyike egy központi vezérlőn keresztül irányítható egy mobiltelefonra telepített applikációval. Különösen az Amazon Dash gombok és a Google Home hangszórók váltak a legkeresettebb eszközökké a konyhában. Ezekkel az eszközökkel termékeket rendelhetsz, zenét játszhatsz le, emlékeztetőket állíthatsz be, vagy recepteket kereshetsz egy gombnyomással.

A pasztell színek különösen népszerűek a konyhai készülékek esetében, a rózsaszín, a zöld és a vízkék különböző árnyalataival. A rozsdamentes acélból készült berendezések már nem olyan népszerűek, ezért nem meglepő, hogy a gyártók újfajta innovációval rukkoltak elő.


Ugyan a gyorsan fejlődő technikai eszközök hatására nő az elektromos készülékek száma, de a formatervezésnél egyre inkább a természethez térnek vissza egy trendi konyha kialakításánál. Az elmúlt néhány évben egyre népszerűbbek a mohákból készült falak. Ez azontúl, hogy nagyon szép kiváló hangelnyelő tulajdonsággal is bír.

Egy igazán trendi munkalap 100%-ban természetes anyagokat tartalmaz, rendkívül megbízható, kemény, gyakorlatilag örök életű és antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik.

A burkolatok terén egyre inkább közkedvelt a fahatású parketta, a konyhafali csempék, a cementlapok, valamint a díszes szőnyegek használata.

Ha téged is érdekel a téma, látogass el a március 1. és 3. között a Budapest Sportarénában megrendezett Konyhakiállításra.