Praktikus és fontos tanácsok ülőgarnitúra vásárláshoz!

A kisebb lakásokban a többfunkciós garnitúrák praktikusak, itt az ülőgarnitúra egyben fekvőhely is, és általában egy ággyá nyitható kanapé és két egyszemélyes fotel vagy kétszemélyes kanapéágy alkotja, bár ez a fajta elosztás inkább már nagyobb lakásba ajánlott.

Ritka, hogy a nyitható kanapék tartalmaznak ágyneműtartót, valamint a szélességük általában 200 cm alatti, ami két ember számára éppen csak megfelelő, de vendégágynak azonban tökéletes megoldás lehet .

Az alvás komfortfokozata is kisebb, mint egy többzónás matracé. Bár a korszerű gyártástechnológiáknak köszönhetően léteznek kifejezetten komfortos ággyá alakítható modellek is.

A nagyobb méretű lakásokban egész mások az elvárások. Itt önálló, nappaliba való komplett 3+2+1 vagy sarokgarnitúrákat szokás vásárolni. Legtöbbször a 3+2+1 ülőfelületű garnitúrákat látjuk, de kombinálhatjuk sarokgarnitúránkat fotellel is.

Cleveland ülőgarnitúra
Riostar kanapé
Napjainkban egyre inkább kedveltek az ún. házimozi-relax garnitúrák és kanapéágyak melyek különlegessége, hogy automata lábfelemelő funkcióval rendelkeznek. A lábfelemelés egy kar meghúzásával történik vagy teljesen automatán elektromos vezérléssel. Ezek a különleges garnitúrák pedig nemcsak a lábat emelik fel, hanem közben egyidejűleg a hátat is hátradöntik még kényelmesebbé téve a pihenést vagy mozizást. Így akár teljesen vízszintes pózba is hátra dőlhetünk úgy, hogy közben nézzük a tévét, vagy csak relaxálunk, vagy épp a forró teás bögrét szorongatjuk hűvösebb napokon.

Amrum kanapé

Cleveland fotel és Power TV fotel 
A teljes komfortot pedig a különlegesen puha plüss-szerű vagy velúr bevonat és a párnázottság adja, otthon természetesen ez egy melegebb hatást kelt, mint az exkluzív bőr, ami ugyan nagyon mutatós, de hidegebb érintésű.

Ha színválasztásnál a visszafogottabb színeket részesítjük előnyben, könnyen feldobhatjuk a látványt egy színes párnával, pléddel.


Mindenképpen érdemes, már csak az érzés miatt is kipróbálni egy ilyen garnitúrát, a komfort és a lábtartó praktikum miatt is!

Amrum garnitúra
RioStar kanapé
Cleveland ülőgarnitúra