Kényelmes bútorok otthoni munkavégzéshez

Mi szükséges a home office berendezéséhez?


Megfelelő munkahelyi környezetben gördülékenyebb a munka, s ha az ember egy irodában dolgozik, másokkal körülvéve, jó érzés egy közösséghez tartozni, hasznos, hogy könnyedén eljuthatnak hozzánk az információk, hogy bármikor tudunk kérdezni, a személyes meetingek, az egyeztetések és persze a szociális szempontok sem elhanyagolhatóak, építőleg tudnak hatni az ötletelési pillanatok vagy közös ebéd, kávézás a konyhában.

Viszont vannak olyan munkakörök, és olyan típusú emberek, akik szeretnek egyedül elmélyedve dolgozni ilyen, esetekben lehetséges a home office-ból történő munkavégzés.


Sokan pont az otthoni munkavégzést kedvelik, mert ennek kapcsán a munkatársak nem zökkentik ki az embert, nem csörög a telefon, tehát a külső ingerek nem zavarják a munkát. Az is nagy előnye az efajta munkavégzésnek, hogy mi magunk osztjuk be az időnket, bonyolítjuk az ügyeinket, e-mailezünk.

Hogyan rendezzünk be home office-t, mik is az alapvető kényelmi szempontok?


Itt figyelembe kell vennünk, hogy lakásunk erre a célra kialakított része mégiscsak a munkahelyünk, és épp ezért munkavégzésre alkalmassá kell tenni.
A dolgozószoba, vagy irodarész legyen felszerelve megfelelő IT eszközökkel.
Megfelelő infrastruktúra: internet, VPN hozzáférés a munkáltató szervereihez.
A technikai feltételek mellett fontos az otthoni munkavégzés feltételeként kialakított munkaterület nagysága, elrendezése, megfelelő nagyságú asztal, egyéb irodai kellékek, nyomtató, scanner...stb...elhelyezése.


A munkaasztal kiválasztásakor/kialakításakor figyelembe kell venni, hogy számítógép vagy egy laptop, esetleg nyomtató, egyéb irodai kellékek is kellenek-e a munkavégzéshez, és azok elférnek-e az asztalon.

Munkából adódóan, szükséges specifikumok szükségesek-e, pl.: megfelelő zárható, tárolásra alkalmas szekrények, mert olyasfajta dokumentumokat tárolunk benne, amihez nem férhetnek hozzá illetéktelen személyek.

A hosszabb munkavégzést kívánó munkához elengedhetetlen egy megfelelő ergonómiai kialakítású irodai szék is, melyben kényelmesen, egészségünket megőrizve tudunk dolgozni. Ha lazább a munkakör, nem szükséges hozzá íróasztal vagy irodai szék, akkor akár elég lehet egy kényelmes kanapé, egy laptoptartóval, így megszokott környezetünkben könnyebb dolgoznunk…:)

A fentebb felsoroltak és a megfelelő világítással rendelkező helyiség, mindazon tényezők, melyek biztosítják az egészséges és biztonságos munkavégzés feltételeit.

Vénusz íróasztal

Konténer tároláshoz

Mozaik bútorcsalád