A jól berendezett tanulószoba titka

 Huss ovi, hello suli!  1. rész :)


Bármennyire is nem szeretnénk, gyorsan elrepül a nyár, vele együtt a nyári szünet, szeptember beköszöntével pedig megkezdődik majd az iskola.
Nemsokára elérkezik a pillanat, hogy átgondold mire lesz szükségetek az iskolakezdés alkalmával, nyáron volt elég idő arra, hogy felkészítsd gyermeked az iskolakezdésre.

Ám egyre közeleg a becsengetés időpontja, így be kell vásárolni mindent, amire szükség van, hogy nyugodtan, a tanulásra alkalmas szobát tudjatok berendezni csemetédnek. 

Bútorok sulikezdésre


Az elkövetkező pár hétben még van lehetőség a hiánypótlásra, a rég kinőtt íróasztalt mindenképpen ki kell cserélni, esetleg ideje lesz megvenni az első forgószéket is. 

Gyermek- és ifjúsági íróasztalok


Egy iskolás gyermek szobája már nagyban el kell, hogy térjen az óvódáskori berendezéstől, hiszen lezárult egy korszak; ha iskolás lesz a gyermeked, ki kell alakítanod egy kényelmes sarkot a tanuláshoz, leckeíráshoz, új igényeknek kell teret biztosítanod.A tervezés folyamatát az átrendezéshez a feltételek biztosításával kezd, a régi bútorok szanálásával, illetve a tanulásra alkalmas bútorokra cserélésével folytasd, hiszen a játék már csak másodlagos lesz, a koncentrációé és a felkészülésé lesz a főszerep.

Alapvető szempontokat sorolunk, hogy könnyebb legyen az átalakítás:
1. Válassz csendes helyet!
2. Legyenek megfelelőek a fényviszonyok!
3. Gondoskodj a szükséges bútorokról!
    - asztal
    - szék, forgószék
    - polcok
    - fiókok, tárolók
4. Milyen színeket választhatsz?
5. Dekorálj!
6. Ne vonja el a figyelmét poszter, vagy játék!

Az alapvető gyerekbútorok, életkor szerint nyilván különbözőek, mind kialakításukban, mind pedig funkciójukat illetően, de íme egy felsorolás, hogy megkönnyítsük a döntésedet:

Az óriási választéknak köszönhetően biztosan meg fogod találni a gyermeked életkorához keresett termékeket, legyen az íróasztal, komód, polc, kisszék, forgószék:
    - gyerekágy, kiságy-esetleg emeletes ágy
    - komódok, gyerekbútor/szekrénysor, vagy tanulószoba fal
    - íróasztal, gyerek számítógép asztal (hosszabb távra tervezve ezt később is tudja majd használni)
    - emelhető írólappal rendelkező asztal
    - kisszék, gyerek forgószékek
    - tárolók, polcok a tanszereknek, a játékoknak
    - egy jó asztali lámpa is elengedhetetlen része a felkészülésnek (plusz kislámpa olvasáshoz)

Ezek a legalapvetőbb gyerekbútorok, melyekre szükség van, ám igényetek és elképzelésetek szerint egyéb más kiegészítőkkel is bővíthetitek a csemetéd kuckóját.

Forgószékek

Ifjúsági szoba


Könyvek és kisebb tárgyak tárolására

Hamarosan folytatjuk, ahol blogcikkünk második részében a megfelelő íróasztal kisszék, forgószék kiválasztásához adunk praktikus tanácsokat...