Menő bútorok sulikezdésre 2. :)

Praktikus és ergonomikus: ez a 2 fontos jelszó, amelyeket figyelembe kell venned!


Az író-, vagy tanulóasztal és a hozzá méretben illő gyerekszék, vagy gyerek forgószék kiválasztásakor használhatósága mellett jó, ha odafigyelsz arra is, hogy méretben megfelelőt válasszatok.

Sem a túlságosan nagy, sem a nagyon kicsi asztal és szék nem előnyös.

Emellett arra is gondot kell fordítanod, hogy tanulásnál, leckeírásnál a kezeit az íróasztalra fel tudja fektetni gyermeked.  

Bútorok sulikezdésre

Nagyon figyelj az első időktől megtanítani a gyereket a helyes testtartásra, arra, hogy hogyan üljenek az asztalnál.

Fontos tehát az íróasztal magassága, melynél egyenes derékkal tud ülni, hogy a gyermeked ne görnyedjen rá az asztalra, felérje azt, a lábai kényelmesen elférjenek az asztal alatt. 

Grosso íróasztal

Ha az általános iskolai éveket egy íróasztallal kezditek, elég egy egyszerűbb is, ami később bővíthető egy rátétes kiegészítővel, igény szerint jól használható monitortartóval is felszerelhetitek.

Ám ha picit többet áldoznátok rá, és komolyabb kivitelűt szeretnétek, optimális választás lehet egy dönthető asztallap, mellyel megkönnyítheted a tanulást, más szögbe állítva.

És ha még ráadásul állítható magasságú is az íróasztal, ahogyan majd gyermeked cseperedik, úgy tudod hozzá méretezni az asztalt is.

Ha kisebb a szoba alapterülete, akkor jó, ha egy polcos-fiókos kivitelűt szereztek be, melybe jól pakolhatók a további sulis tanszerek, így tudtok valamennyi helyet spórolni.

Praktikus sarok íróasztal

Ha megvan a kiszemelt asztal, jöhet mellé egy jó szék 

A forgószéknél a gerinc tartása a legfőbb szempont, és az asztallal való teljes összhang, vagyis a magasság tökéletes beállítása.

A gyerek forgószék vásárlásánál első, hogy ergonomikus kialakítású legyen, hogy ha elhúzódik a leckeírás és ha több órát tölt benne gyereked, akkor is kényelmesen üljön.

Vannak már kifejezetten gyermekeknek kifejlesztett forgószékek, amelyek az egészséges testtartás megőrzése érdekében készültek. 

Forgószékek sulikezdésre

Ha végig mértük az igényeinket, első és legfontosabb, hogy az összes bútor legyen egészségmegőrző, praktikus kialakítású, és persze a gyerekszoba színéhez is passzoljon, mind az íróasztal, mind pedig a gyermek első forgószéke is.

Joy ifjúsági bútorcsalád

Fontos továbbá, hogy a tanszereknek is elegendő helye legyen, az asztalban elhelyezett fiókokban, polcokon rejthetjük el a kellékeket. 

Az asztali lámpa szintén fontos, hogy tökéletes megvilágítással tanulhasson gyermeked szemének egészségét megőrizve.

A gyermeked szobájának berendezésénél teljesen meghatározó az összkép, az újonnan vásároltakat igazítsd a már meglévő bútorokhoz.

Játékossá a kiegészítőkkel teheted, egy vidám, mintás függöny, vagy párnák tehetik lakájossá a teret.

Gyermeked már kellő életkorban van ehhez, így vele együtt válaszd ki mindezeket és hagyd, hogy ő dönthesse el, - vagy segítsen eldönteni-, milyen szín, forma vagy éppen stílus felel meg számára a legjobban.

Sulira fel!