Konyhafelújítás 50% állami támogatással? Lehetséges!

Hatalmas az érdeklődés az új 50%-os (max. 3 millió forintos) otthonfelújítási állami támogatás iránt, hozzánk is rengeteg megkeresés érkezik ezzel kapcsolatban. A program kiváló lehetőséget nyújt nagyon sok család számára, mi pedig összeszedtük, hogy mik a feltételek.

Stílusos és modern konyha

Ez a program azoknak a családoknak szól, akik a már meglévő otthonukat újítanák fel, korszerűsítenék, bővítenék vagy akár szépítenék

Otthonfelújítás

Fontos alapfeltétele a támogatásnak:
  • Legalább egy gyermeket nevelnie kell az adott családnak (ebbe beleszámít a 12. hetet betöltött magzattól a családjával még együtt élő 25 éves gyermekig mindenki. A megváltozott munkaképességű, fogyatékkal élő vagy GYOD-ra jogosult szülők esetében nem számít a gyermek életkora.) 
  • A programban házaspárok, élettársak vagy gyermeküket egyedül nevelő szülők vehetnek részt. Elvált szülők esetében, amennyiben egyenlő részt vállalnak a gyermek nevelésében, megoszthatják egymás között a támogatást. 
  • Az igénylőnek vagy együttes igénylés esetén legalább az egyik félnek
  • rendelkeznie kell egy év foglalkoztatotti jogviszonnyal.

Konyha felújítás, korszerűsítés

A támogatás rendkívüli lehetőséget teremt a komplett konyha felújítására és a beépített konyhagépek lecserélésére, de bármilyen beépített szekrényrendszerre (fürdőszoba, gardrób, stb.) is igénybe vehető. 

Az RS Bútor szakemberei szívesen állnak rendelkezésre, legyen szó konyhatervezésről, 3D látványtervezésről vagy beszerelésről. 

Konyhabútor tervezéstől a szerelésig

A programban a 2021. január 1. után elindult felújítások esetében lehet részt venni, az összeg fordítható anyagköltségre és munkadíjra egyaránt.
Az anyagköltség és a munkadíj fele-fele arányban igényelhető, tehát maximum 1.500.000 forint anyagköltségre és 1.500.000 forint munkadíjra.
Táblázatunk segít eligazodni, hogy egy konyhafelújítás esetén hogyan is állnak össze az anyagköltségek és munkadíj költségek:

Nagyításhoz kattints a táblázatra
Fontos, hogy az állam a költségek felét állja, így az 50%-os önrészt magunknak kell biztosítani, valamint a pénzt a felújító családnak kell megelőlegezni, és utólag lehet igényelni a támogatást.
A számlákat természetesen gyűjteni kell és minden érintett kivitelezővel szerződést kell kötni.

A visszaigényléshez a Magyar Államkincstárhoz kell benyújtani az összegyűjtött számlákat és szerződéseket.

A teljes ügyintézési folyamat elvégezhető lesz postai úton személyesen, illetve Ügyfélkapun keresztül a SZÜF felületén elérhető elektronikus nyomtatvány kitöltésével és a szükséges adatok megadásával. Az elektronikusan kitölthető és a papír alapon benyújtható formanyomtatványok a Kincstár honlapján hamarosan elérhetőek lesznek.

A támogatást a kivitelezési, építési munkák végrehajtását és az utolsó számlák kiegyenlítését követően 60 napos határidőn belül lehet megigényelni. A kérelmek elbírálására a beérkezést követően 30 nap áll a Kincstár rendelkezésére, és ha mindent rendben találnak, 5 napon belül kiutalják a támogatási összeget, így a számlák beküldését követően 35 napot kell majd várni a támogatás megérkezéséig.

Ellenőrzésekre a kormányhivataloktól az igénybevételt követő 6 hónapon belül lehet számítani, hogy ténylegesen megtörténtek-e a felújítási munkálatok.

A tájékoztatás nem teljeskörű, az igénylés előtt a további részletekről a Magyar Közlönyben olvashat!


Palace fehér konyhabútor

Clio-4 Coral konyhabútor

Vento konyhabútor

Lia AGT szürke-fehér konyhabútor

Viva -Ani konyhabútor

Clio-4 Carmel fehér konyhabútor

Egyedi gardróbok