Tavaszi zsongás otthon is! Hogyan öltöztesd lakásodat tavaszi köntösbe?

Tavasszal feléled a természet, zsong minden körülöttünk, vitaminkészleteink is aktiválódnak, mi magunk is fittebbek, vidámabbak vagyunk, a téli szürkeség után jól esnek a vidám, élénk színek, a napsütés egyenesen feltölt és cselekvésre buzdít. Ilyenkor sokan szívesebben csinosítják, alakítják át lakást, rendszerezik a dolgaikat és próbálják otthonukba is becsempészni a tavasz leheletét.

Az ekkor keletkező plusz energiádat te is „tavaszi nagytakarítással” vezetheted le, rendezgess, tervezgess, hogyan is lehet a kikelet frissessége otthonodban. Ilyenkor a tavaszra várva nem csak szervezetedet, hanem otthonodat is díszbe öltöztetheted, játszhatsz a színekkel, anyagokkal és még az illatokkal is.

Természetesen egyből nem kell teljes felújításokra, átépítésekre gondolnod, de sokan ekkor állnak neki az éves nagy selejtezésnek.

Tavasszal különösen sokan éreznek kedvet magukban ehhez. :)

Tippjeink a tavaszi átrendezéshez

Egy-egy új bútordarab, kanapé vagy színes sarokgarnitúra beszerzése is remek ötlet lehet ilyen célból.

Ha ebben az időszakban a megújulás jegyében tervezed otthonod átrendezését/berendezését, akkor merészebb lehetsz és bátrabban használhatod az élénkebb színeket bútorválasztáskor, festéskor egyaránt.


A környezetedben lévő színek meghatározzák mindennapjaidat, nagy befolyással bírnak a hangulatodat illetően is.

A tavasz színei elsősorban a zöld, sárga, narancs, rózsaszín, tojáshéjszín, drapp, türkiz, barackszín, lila és mindezek világosabb árnyalatai, gondolj csak a tavasz első virághírnökeire-, mind-mind ilyen színben pompáznak.


Kárpitosbútor, kanapé, sarokgarnitúra kínálatunkban szinte biztosan megtalálod ezeket az igazán üdítő színeket, bármelyiket is választod, megerősíthetik az életkedvedet, kényelmedet szolgálják a mindennapokban, energiával tölt fel már a puszta látványuk is. Nemcsak a színük üdítő, de az állítható fejtámla, relax funkciós, lábtartós változat igazán komfortos pihenést tesz lehetővé neked.

Galla-C kanapé

Kárpitosbútoraink igen változatos és hasznos pakolóhellyel is rendelkezhetnek; ezek lehetnek: ágyneműtartók, italtartó rekeszek, újságtartók az oldalán, lábvégnél felnyíló rejtett tárolók, s ha ezekbe elpakolod a szem előtt lévő textiljeidet, tárgyaidat ez a rendszerező praktikum mind-mind hozzájárulhat a rend érzetéhez otthonodban.

Hetti sarokgarnitúra

Így már nemcsak a tavaszi nagytakarítás során, de folyamatosan rendet tudsz tartani környezetedben; válogass kínálatunkból, ismerd meg bútoraink speciális funkcióit, melyeket kollégáink segítenek bemutatni neked. A már meglévő ágyadat, garnitúrádat is felfrissítheted egy vagány színes fotellel vagy színben passzoló tárolós puffokkal, kisebb kiegészítőkkel, melyek szintén rendelkezhetnek rejtett tárolókapacitással. Gyere és keresd meg a neked leginkább passzoló darabot, hogy igazán teljes legyen az összhatás; esztétikum és praktikum egyben.

Puffok, ülőkék

Mindenképpen ajánljuk, hogy meríts a tavasz színeiből ötletet és a bútorok kiválasztanál se fogd vissza a fantáziádat és ne ragadj meg a fekete-fehér, barna vagy natúr összeállításoknál. Különleges színűre pácolt fenyőbútoraink rendkívüli hangulatot tudnak varázsolni neked, melyben, -ha elmúlik a tavasz,- továbbra is nagyszerűen érzed majd magad vagy akár gyermeked is.

Gyerekszoba összeállítás

Ruhatárad selejtezéséhez te is bátran alakítsd át a gardróbodat, színben és kialakításban rendkívül nagy a választék. Álmodd meg, hogy milyen is lenne számodra a legpraktikusabb; fiókos vagy polcos szekrény, amiben átláthatóbban tudnád rendszerezni ruháidat vagy éppen a legféltettebb tárgyaidat is. Nézd meg mennyi hely van a szobádban, elfér-e nyíló ajtós kivitelű, de ha helyszűkében vagy -ez sem probléma-, válaszd a tolóajtós változatot, így biztosan helyet spórolhatsz meg. Ha egyedi és vidám színt szeretnél, akár a tavasz árnyalatiban is megtervezheted gardróbodat, vagy válassz bele színes betétet, ami rendkívül feldobhatja az összképet.

Dekorálj színes kiegészítőkkel, párnákkal

Átrendezés és új holmik vásárlása nélkül ez a legegyszerűbb módja, hogy gyorsan ütős tavaszi hangulatot teremts otthonodba.

Egy-egy élénk színű textília, színes ágytakaró vagy díszpárna, szőnyeg máris meghozhatja a tavasz frissességének hangulatát. Ha nem teljes felületeken alkalmazod ezeket a dinamikus színeket, akkor egész nyugodtan lehetsz merészebb a használatukkor, mert kis felületen, vagy egy-egy darabon egyik szín sem lesz „túl sok”.

Damasc-C ágykeret

Hogy ez az évszak ne csak kint gyönyörködtessen, szerezz be színes vázát vagy kaspót, tegyél bele friss illatos, tavaszi virágokat és máris kikeleti díszt adnak a kis kuckódnak.

Ezek a virágok nem csak jó hangulatot keltenek, hanem nagyon finom illattal is hozzájárulnak a tavasz hangulatához.

Kalandra fel, rendezd át otthonod, hogy igazán vidámak legyenek napjaid! :)

Looper étkezőgarnitúra

Rio kanapé

Idill bútorcsalád