Étkező és nappali egyben? Miért ne!

Klasszikus kialakítású és modern ledes tálalószekrények, komódok


Manapság népszerű lakberendezési irányvonal, hogy a nappalit egybe építik a konyhával. Ez a helyiség befogadhat olyan bútorokat is, mint egy színben, stílusban megfelelő tálalószekrény, vagy tálaló komód, melyet egy-két mozdulattal segítségül hívhatsz ételeid elkészítésekor, vendégfogadáskor, tálaláskor.

A tálaló praktikus és mutatós bútordarab, képes rengeteg étkezéshez szükséges tárgyat elrejteni a fiókjai mélyén, tökéletes megoldás arra, hogy rendszerezni tudd az étkészletedet, poharaidat, minden egyéb tálalóeszközödet, illetve a ritkábban használt konyhai textiljeidet.

Tálalók az étkezőben

Kivitelében hatalmas a választék, lehet rusztikus, fenyőből, tömörfával-furnérral kombinált klasszikus, modern vagy a mindig divatos minimál stílus.

Bármelyiket is szemelted ki, megfelelő pakolási felületet biztosítanak a poharaknak és a legszebb étkészleteknek is egyaránt. Látványra igen mutatós bútorelem lehet, ha egy térbe helyezed a nappalaiddal.

Tárolás a nappaliban

Különböző anyagokból, sokféle színben, méretben és stílusban válogathatsz, kreatívan tudod berendezni a teret!

Áruházainkban találsz olyan bútorcsaládokat, melyeknél a nappalid berendezése mellett tökéletes kiegészítőjeként hozzá illő tálalót, komódot is kínálunk. Így teljes összhang lesz a lakásod miliőjében ugyanabból a színből és stílusból s ezáltal ki tudod bővíteni a konyhád pakoló-, és tárolókapacitását.

Farmer bútorcsalád

Ha neked a modern stílus tetszik bátran variálhatod az elemeit, és fokozhatod a látványt ha a magasfényű nappali bútorodhoz szintén magasfényű ledes szekrényeket, tálalókomódot illesztesz.

Modern, különleges színkombinációkban is gondolkodhatsz, cappuccino, wenge, krém monaco, -hogy csak néhányat említsünk a sorból-, matt vagy fényes fehér, melyek abszolút dekoratívvá teszik a helyiséget, egyes bútorcsaládoknál pedig a színes betétek harmonikusan illeszkednek a többi elemhez, változatossá téve azt. Az elemek pakolhatóságát tekintve többfunkciósak is lehetnek, a zárt polcos kialakításútól a fiókos, nyitott polcos, vitrines módozatokig.

Méreteiben is változatos komódok különösen elegáns és modern benyomást keltenek az étkeződben, és ráadásként tányérjaid, poharaid és az evőeszközök egy helyen, egy ízléses komódba sorakoztatva mindig elérhető és rendezett formában lesznek.

Hagyományos kialakításúakat is találhatsz, ezek általában alsó és felső elemekből összeállított tálalószekrények, melyek szintén számtalan variációban elérhetők: fiókos, ajtós, polcos, vitrines verziók is lehetnek.

A tálalószekrényekről talán neked is a klasszikusabb forma jelenik meg lelki szemeid előtt, ezek jellegzetes jegyei a díszléces korona vagy lábazat, díszítettebb kialakítás, üveges szekrények, érdekes, rusztikus fogantyúk.

Klasszikus stílusú tálaló

Ha te is romantikus alkat vagy és kedveled a hagyományokat, akkor a konyhádban felsorakozhatnak az igazi fa- , és fenyőbútorok, a romantikus kiegészítők, magas keskeny vitrinek, nyitott üveges felületek, a porcelánfogók, így máris vidékies hatást csempészhetsz otthonodba.

A fából készült kissé robusztusabb hatású szekrények kaphatnak cseresznyeszín, antik hatású vagy fehér pácolást, így máris a vidéki, régi idők hangulatát idéző otthonokba repíthet. Különlegessé teheted fenyőből készült tálalódat is, meghagyhatod természetes natúr színben, de majd 20 féle pácszínből varázsolhatod egyedivé, ami neked a legjobban szívet melengető.

Klasszikusabb kialakításnál általában egy zárt komód és annak a tetejére helyezett vitrines elem alkotja a bútor összeállítását és vannak keskenyebb, kifejezetten sarokba helyezhető tálalóelemek, rendkívül impozáns keretet adva az étkezőnek. Főleg a vitrines változatok ízlésesen tárják a vendégeid szeme elé a nagyitól örökölt étkészlet-gyűjteményedet vagy porcelán kollekciódat. Fokozhatod a hatást fűszertartókkal, száraz virágcsokrokkal, egy-egy szép tárgyi emléket, esetleg egy teáskanna vagy bögregyűjteményt is a fókuszba helyezhetsz.

A bútorcsaládok elemei rendkívüli változatosságot kínálnak, kiegészítheted őket egy színben harmonizáló étkezőasztallal is, kárpitozott vagy épp letisztult formavilágú székekkel, és hogy komplett legyen az egész utólag is vásárolhatsz hozzájuk elemeket.

Vendégváráskor vagy a konyhai munkálatok utolsó fázisaként a tálalás nemcsak könnyebbé válik a tálalók és komódok segítségével, de karakteres megjelenésüknek köszönhetően pompás díszei lesznek az étkeződnek, illetve a nappalidnak, stílustól függetlenül.