Menő hűtők, hűsítő italok otthonra: „minibár” a konyhádba!

A hűtőgép a háztartás egyik legfontosabb eszköze: éveken át működnie kell, mert ha elromlik, akkor az ott tárolt élelmiszerkészletet fájó szívvel ki kell dobnod.

Nagyon fontos tehát, hogy energiatakarékos modellt válassz, így sokat spórolhatsz a villanyszámlán és ezáltal óvod a környezetedet is- érdemes tehát ezt a témát alaposabban körüljárni. A konyhádban is nagyon fontos az energiatakarékosság!

Arra figyelj, hogy ne vásárolj nagyobbat a szükségesnél, mert ezzel nem csupán helyet, hanem energiát is spórolsz.

A hűtőszekrények mérete változó: a 30 literes minitől az óriás közeli, akár 650 literesig bármelyik méret megfordulhat a kínálatban. Mindez lehetővé teszi, hogy bármilyen méretű helyiségbe tedd, legyen az a nyaralód, ahol általában a kisebb méretű lehet praktikus, vagy egy high tech konyha, ahol egy szabadon álló berendezés a konyhád éke lehet.

Inox modern hűtők

Stílusban egészen lenyűgöző a felhozatal, a romantikus vintage kivitelű pinktől, a púder kéken át a rikító pirosig, a modern enteriőrökbe pedig a klasszikus feketén át az ezüst inoxig mindent betervezhetsz. Engedd, hogy a fantáziád meggyőzzön!

Rusztikus hűtők

A hűtők elhelyezésének variációi egyébként lehetnek: 
  • beépíthető, 
  • pult alá építhető, 
  • szabadon álló formák, 
de akár ajtajaik elosztása és átszerelhetősége is egyre több lehetőséget kínál neked.

Hűtők a Clio-4 Carmela konyhabútorban

A gépek típusai között is számtalan lehetőséget találsz, amely lehet 
  • kombinált, 
  • egyajtós, 
  • kétajtós, 
  • alul fagyasztós, 
  • felül fagyasztós, 
  • jégkocka adagolós; 
a gyártók egyre több speciális fejlesztéssel, kényelmi funkcióval szerelik fel a készülékeket.
(pl.: a NoFrost automatikus fagyasztó-leolvasztást tesz lehetővé, ez a jegesedésmentes rendszer azt jelenti, hogy nem kell leolvasztani a hűtőszekrényt.)

Egy négyfős családnak 300-400 literes hűtőre lehet szüksége a mindennapi élelmiszerek tárolásához. A modell kiválasztásakor nézd meg alaposan a hűtők belső felszereltségét: tojástartó, palacktároló, túlhűtés-mentes zöldségtároló, hidegvíz adagoló, jégkocka készítő…stb., mely mind-mind a te kényelmedet szolgálhatja.

Ámbár, ha kicsit elakadsz a számok és energiaosztályok sűrűjében, szakértő kollégáink szívesen segítenek neked a legmegfelelőbb ár-érték arányú gépeket megtalálni.

A meleg napokon különösen nagy szerepet kapnak a hűtők, ugyanis neked is figyelmet kell fordítanod arra, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot igyál, napközben elsősorban a víz fogyasztása javasolt.

Természetesen ez a megnövekedett folyadékigény azzal is együtt jár, hogy az átlagosnál többször nyitjuk/nyitnád a hűtőszekrény ajtaját, ami bizony nem túl gazdaságos. Ilyen esetben minden nyitáskor meleg levegő áramlik a hűtő légterébe, és a hőmérséklet visszaállítása sok energiát igényel, ezért is pazar megoldás az ilyen kialakítású hűtők ajtaján található jég-, és vízadagoló, hogy könnyedén kinyitás nélkül lehessen használni.

Jégadagolós hűtő

A kellemes hideg víz vagy a jégkocka egy gombnyomással a poharadba landolhat, de lehet vele jégkását is készíteni.

Amikor nyár esténként összejöttök a barátokkal beszélgetni, iszogatni egy hűtött limonádéval vagy egy sörrel, nincs is annál jobb kikapcsolódás. De ha egy ínycsiklandó koktélra, vagy egy jó fröccsre vágynak a vendégeid, a hozzávalókat villámgyorsan elővarázsolhatod a „szuper minibárodból”.

Mindenkit ízlése szerint tudsz kiszolgálni és tény, ami tény, hogy egy fülledt nyári estén, ezek az italok hűtve (a koktélok jégkockával) az igaziak!

A jégkásából készíts színes italokat, hogy barátaidat és családodat el tudd kápráztatni a menő és ízesített koktélokkal,-de figyelj arra, hogyan kérik:

„Rázva, nem keverve!” :)

Legyél te a társaság legjobb házigazdája!

Egészségetekre!

 
Hideg italok és koktélok a hűtőből


Modern hűtő, stílusos konyhába