Kényelmes bútorok home office munkavégzéshez

Megfelelő munkahelyi környezetben gördülékenyebb a munka, s ha az ember egy irodában dolgozik- másokkal körülvéve-, jó érzés egy közösséghez tartozni ugyan- hasznos, hogy könnyedén eljuthatnak hozzánk az információk, hogy bármikor tudunk kérdezni, a személyes meetingek, az egyeztetések és persze a szociális szempontok sem elhanyagolhatóak. Építőleg tudnak hatni az ötletelési pillanatok vagy közös ebéd, kávézás a konyhában.

Azonban ennek ellenére, ha te is az otthoni munkavégzést kedveled, vagy ilyen a munkaköröd szeretsz egyedül elmélyedve dolgozni, mert ennek kapcsán a munkatársak nem zökkentenek ki a munkafolyamatból, nem csörög a telefon, így a külső ingerek nem zavarják a munkádat.

Az is nagy előnye az effajta munkavégzésnek, hogy te magad oszthatod be az idődet, ennek megfelelően bonyolíthatod az ügyeidet, vagy éppen telefonálgatsz emailt kezelhetsz.

Home Office bútorok

Hogyan rendezz be home office-t otthonodban

Itt figyelembe kell venned, hogy lakásod erre a célra kialakított része mégiscsak a munkahelyed, és épp ezért munkavégzésre alkalmassá kell tenned.

Legoptimálisabb egy erre a célra kialakított különálló dolgozószoba, megfelelő bútorokkal, íróasztallal, vagy egy nappali sarok, ahol a laptopoddal tudsz kényelmesen dolgozni.

Az otthoni dolgozószobád vagy „iroda” részed legyen felszerelve megfelelő IT eszközökkel!

A technikai feltételek mellett fontos az otthoni munkavégzés feltételeként kialakított munkaterület nagysága, elrendezése, megfelelő nagyságú asztal, egyéb irodai kellékek, nyomtató, scanner...stb...elhelyezése is.

A munkaasztal kiválasztásakor/kialakításakor figyelembe kell venned, hogy számítógép vagy egy laptop, esetleg nyomtató, egyéb irodai kellékek is kellenek-e a munkavégzésedhez és azok elférnek-e majd az asztalon.

Elsősorban azt döntsd el, hogy számítógépasztalra vagy íróasztalra van szükséged.

Tehát, ha igényed van billentyűzettartóra, számítógép-tároló rekeszre vagy monitortartóra, akkor számítógépasztal a megfelelő választás, de ha mindez elengedhető, akkor elég lesz számodra  az egyszerű íróasztal is.

Számítógépasztal vagy íróasztal

Mindenképpen érdemes olyan asztalt választanod, amely állítható magasságú, rendelkezik kisebb polcokkal, fiókokkal, hogy a tárolást könnyedén meg tudd oldani, és a legfontosabb dokumentumaid pusztán egy karnyújtásnyira legyenek.

Ha ezt nem szeretnéd, akkor szerezz be egy praktikus asztali tárolót netán kisebb szekrényt vagy tegyél fel falipolcokat az asztal fölé.

A kombinálható bútorcsaládjaink egyes elemei, azok sorrendje, egymásra pakolhatósága, kialakításuk számtalan home office lehetőséget rejtenek, berendezhetsz belőle komplett dolgozószobát, akár a nappalidban egy kisebb munkaállomást, ahol elszeparáltan tudsz dolgozni.

River bútorcsalád

Gondold végig, hogy munkádból adódóan egyéb specifikumok szükségesek-e, pl.: megfelelően zárható, tárolásra alkalmas szekrények, mert olyasfajta adminisztratív dokumentumokat tárolsz benne, amihez nem férhetnek hozzá illetéktelen személyek, vagy a gyermeked.

Próbáld az asztalt a lehető legvilágosabb területen elhelyezni, például egy ablak közelében, ha ezt nem tudod megoldani, akkor egy asztali lámpára is szükséged lehet.

A másik legfontosabb bútordarab otthoni munkavégzéshez egy ergonomikus kialakítású szék.

Mivel tökéletesen igazodik a tested fiziológiai sajátosságaihoz, ezek a székek növelik a produktivitásodat és maximalizálják a hatékonyságodat ülés közben pedig megfelelően támasztják a gerincoszlopot, így az egészségedet is támogatják.

Ha lazább a munkaköröd és nem szükséges hozzá íróasztal vagy irodai szék, hanem lazán az öledbe felkapsz egy laptopot, erre elég lehet egy kényelmes kanapé vagy egy fotel laptop tartóval.

Dolgozz kényelmesen kanapéról vagy fotelből

Ha kicsit szűkösek a négyzetmétereid otthonodban és nincs lehetőséged egy íróasztal elhelyezésére vagy dolgozószoba kialakítására, akár „befoghatsz” egy erre alkalmas étkezőasztalt, konyhapultot, bárszékkel, de akár a lakásban egy olyan szegletet is kipécézhetsz, ahol megfelelő körülményeket tudsz biztosítani a munkád elvégzéshez.

A home office legnagyobb előnye, hogy saját időbeosztásban, neked a legkényelmesebb pozícióban egy sarokgarnitúra vagy egy fotel relax funkcióit kihasználva, elnyújtózhatsz – mondván „úgysem látja senki”, -  így a leghatékonyabban és természetesen a legkényelmesebben intézheted ügyeidet megszokott környezetedben-, egy kávéval a kezedben :)

Kényelmes, magas komfortérzet munkavégzés közben

Ha olyan szerencsés vagy, hogy tovább nyújtózhatsz, mint a lakásod négy fala és van erkélyed vagy teraszod, akkor egy jó ötlet is elég, hogy irodához hasonló környezetet biztosíts ott is. Egy színes dohányzó-, vagy lerakóasztal, amit akár számítógépasztalként is használhatsz egy puffal, kisebb kényelmes fotellel máris kültéri irodát varázsolhatsz magadnak a teraszra. Helyszűkében szintén praktikus kisebb kanapéban, komódokban, polcokban gondolkodnod, hogy könnyen, gyorsan tudd mozgatni őket és természetesen fontos, hogy minél több dolognak jusson hely még a balkonon.

Bárhol is alakítasz ki irodai környezetet, nézz szét egyedien sokszínű kínálatunkban, ahol az elemek közül rendkívül jól be tudod rendezni a tereidet otthonodban.


Fino íróasztal

Britannia sarokgarnitúra

Home Office a konyhából